Primarul Torma, obligat să facă „angajări”!

Edilul de la malul Dunării va pune în aplicare hotărârea instanței în cazul angajatei disponibilizate, anul trecut, din cadrul compartimentului Gospodărie Urbană.

În luna noiembrie 2018, primarul orașului Moldova Nouă subția organigrama instituției pe care o conduce în ideea eficientizării lucrurilor și a reducerii cheltuielilor. Astfel, în baza unor evaluări, s-a luat hotărârea ca un număr de nouă angajați să fie disponibilizați, lucru care a stârnit un adevărat cataclism în orașul de la malul Dunării, pe atunci, primarul liberal fiind acuzat de social-democrați că lasă nouă persoane fără loc de muncă, în prag de sărbători.

La numai un an de la decizia consilierilor, administrația publică locală pierde procesul intentat de una din persoanele disponibilizate în 2018, Elena Enache urmând, în baza unei hotărâri definitive dată de Curtea de Apel Timișoara, nu doar să revină la locul de muncă, ci și să primească retroactiv salariile cuvenite de la data concedierii până în prezent.

leader board 728 x 90 px

„Nu contest decizia instanței. O vom pune în aplicare. Noi considerăm că am respectat cadrul legal. Ca dovadă, în primă instanță, am câștigat toate procesele intentate de foștii noștri colegi. Am pierdut în ultimă instanță. Ne vom asuma, vom respecta legislația și vom decide pe viitor dacă vom face alte modificări de organigramă. Concluzia este că instanța are dreptate, mai ales că este o decizie finală. Nu comentez decizia instanței pentru că nu mi se pare normal. Trebuie să vedem dacă undeva noi am greșit, ce am greșit ca pe viitor, dacă mai luăm astfel de decizii, să fim mai bine puși la punct”, a explicat edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

Referitor la sumele pe care Elena Enache va trebui să le primească de la data disponibilizării până în prezent și poate nu va fi singurul caz de acest gen, edilul Torma a ținut să precizeze: „Este evident că va trebui să găsim resursa financiară pentru ca oamenii să fie reîncadrați la locul de muncă”.