Primarul Toma recunoaște că a făcut prea puține, dar știe că e pe drumul cel bun!

sergiu toma

Deși nu a reușit să realizeze nici 10% din ceea ce și-a propus pentru primul an de mandat, primarul din Rusca Montană știe că marile proiecte nu se implementează peste noapte, astfel că le cere oamenilor să aibă răbdare și să nu se pripească în a trage concluzii.

La alegerile din toamna anului trecut, Sergiu Toma, actualul primar din Rusca Montană, pleca cu șanse minime în fața contracandidatului său, Adorian Solomonesc, fostul edil al comunei. La cei 24 de ani ai săi, Toma și-a propus să realizeze mai mult decât au reușit cei dinaintea sa, conștient, totodată, că administrația nu este o joacă, iar lucrurile trebuie tratate cu maximă responsabilitate.

Sergiu Toma și-a propus multe pentru comuna pe care o conduce, dar a bifat mai puțin decât s-a așteptat până în momentul de față. Nu caută scuze, dar e important totuși de precizat că a preluat o primărie cu probleme. Cu multe probleme! A avut de plătit din urmă, a avut de descâlcit situații și a fost obligat să consume efort și bani mulți pentru etapele premergătoare accesării fondurilor necesare pentru dezvoltarea infrastructurii locale. Lucruri care nu se văd astăzi cu ochiul liber, dar care stau la baza viitoarelor investiții.

În ultimele 12 luni, primarul din Rusca Montană a reușit să intabuleze mai multe străzi, măsură necesară pentru implementarea proiectelor europene, dar și să depună cereri de finanțare, în valoare de 75 de milioane de lei, pe noul program național de investiții.

„Am reușit în acest an să intabulăm toate străzile laterale din Rusca Montană și Rușchița, precum și drumul Ciotorogu, care face legătura între județul Caraș-Severin și Hunedoara. De asemenea, cu bani puțini, am reușit să zugrăvim toată școala în interior, să refacem cele două poduri de pe Lozna, inclusiv gropile. La stația de apă de pe Șoimu am reușit să curățăm bazinul care nu a fost igienizat niciodată și am schimbat debitul de apă care intra în bazin, de la diametrul de 70 la 160. Nu în ultimul rând, am depus cinci proiecte pe Programul «Anghel Saligny», în valoare de 75 de milioane de lei, care vizează apa, canalul și asfaltarea drumurilor laterale.”, spune primarul comunei Rusca Montană.

Chiar dacă nu a reușit să realizeze în acest an nici măcar 10% din ceea ce și-a propus, Toma spune că marile proiecte nu se implementează peste noapte, ci în timp, astfel că le cere oamenilor din Rusca Montană să aibă răbdare și să tragă concluziile cu privire la realizările sale, în 2024, la final de mandat.

„A trecut un an în care nu am îndeplinit nici 10% din așteptările cetățenilor și nici din ale mele. Din păcate, Rusca Montană a fost lăsată în urmă cu multe reforme necesare dezvoltării. Vreau să amintesc că la preluarea mandatului nu am găsit niciun proiect în derulare. Sunt convins că așteptările cetățenilor cer rezultate concrete. Acestei comune îi lipsesc lucrări elementare de infrastructură a căror realizare necesită, pe lângă finanțare, timp de proiectare și execuție. Ceea ce vedem că s-a făcut în comune precum Dudeștii Noi, Ciugud, Marga, Măureni sau Tomești nu s-a făcut într-un an, nici în trei, însă direcția a fost cea corectă de la început. Ceea ce pot spune acum este că voi face tot ceea ce ține de mine, pentru binele comunității și vom trage linie în 2024.”, a mai spus primarul din Rusca Montană.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/