Primarul Timișoarei: „Nu sunt mulțumit de curățenia din oraș. Nu exclud posibilitatea unor rezilieri”

Primarul Timișoarei susține că nu este deloc mulțumit de curățenia din oraș. Astfel, în cadrul instituției au fost angajate mai multe persoane cu scopul de a monitoriza activitatea firmelor de curățenie. De asemenea, Dominic Fritz a anunțat că licitația privind cumpărarea a 1.000 de noi coșuri de gunoi va fi reluată.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că nu este mulțumit de modul în care firmele de curățenie își fac treaba, acestea fiind atent monitorizate.

Bineînțeles că nu sunt mulțumit de curățenia din oraș și asta este o luptă zilnică cu firmele de curățenie. Din păcate, suntem lăsați cu aceste contracte sparte în mai multe firme cu care va trebui să trăim încă o vreme. Noi încercăm tot felul de optimizări în cadrul acestor contracte și, în același timp, bineînțeles am început acum o creștere a echipei în Primăria Timișoara. Adică am făcut din Biroul de Salubrizare un Serviciu de Salubrizare, am adus mai mulți oameni acolo ca să creștem și capacitatea Primăriei Timișoara de a monitoriza firmele de curățenie”, a afirmat Dominic Fritz.

Întrebat dacă se gândește la rezilierea contractelor cu firmele care se ocupă de curățenia stradală în Timișoara, primarul Fritz a declarat că „dacă ar fi simplu, l-aș face azi. Nu exclud posibilitatea unei rezilieri, dar bariera juridică este destul de mare și trebuie să pășim cu mare precauție. Important este ca Primăria Timișoara să monitorizeze temeinic prestația acestor firme și creștem această monitorizare”.

Dominic Fritz a mai anunțat că licitația publică privind achiziționarea a o mie de noi coșuri de gunoi va fi reluată. La prima licitație, organizată în această vară, nu a fost depusă nicio ofertă, astfel că procedura a fost anulată.

Bineînțeles că vom relua licitația. Acum lucrăm la un caiet de sarcini modificat și bineînțeles că analizăm și posibilitatea măririi prețului. Adevărul este că un coș bun de gunoi costă destul de mulți bani. În continuare vrem să achiziționăm 1.000 de coșuri de gunoi în plus pentru Timișoara”, a adăugat edilul-șef.

tmc 640