Primarul Timișoarei, felicitat de colegul liberal de la Mediu pentru cum reduce nivelul poluării în oraș

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Prezent la Timișoara la inițiativa parlamentarilor PNL de Timiș, ministrul Mediului Costel Alexe a ținut să îl felicite pentru primarul Timișoara pentru faptul că administrația pe care o conduce ar face progrese în ceea ce privește calitatea aerului din oraș.

Asta după ce, la începutul verii, Timișoara era, alături de alte patru orașe din țară, vizată de infringementul pe depășirile de dioxid de azot. În 14 mai, Comisia Europeană a trimis României o scrisoare de punere în întârziere prin care îi acorda patru luni ca să ia măsurile prin care să resolve deficiențele înregistrate în privința calității aerului.
„Timișoara este astăzi unul dintre cele 5 municipii din România care se află sub procedură de infringement a Comisiei Europene pentru depășirile de dioxid de azot. Timișoara face progrese vizibile. O spun măsurătorile specialiștilor noștri și, pentru prima dată după mulți ani, tendința de creștere a concentrațiilor a fost întreruptă. Scăderea concentrațiilor a fost posibilă ca urmare a finalizării de către primărie, și vreau să vă felicit domnule primar pentru cum arată Timișoara, a acelor lucrări în traficul timișorean”, a declarat Costel Alexe, prezent la Timișoara.

Costel Alexe a mai anunțat, în cadrul vizitei sale, că ministerul pe care îl conduce poartă discuții cu colegii de la Justiție, astfel încât Pădurea Verde, aflată acum în administrarea Romsilva, să treacă sub tutela Primăriei Timișoara. Încă din 2012, în Timișoara au existat cetățeni care au solicitat transformarea pădurii într-un parc de recreere, cu alei, bănci și alte facilități de relaxare.
„Ministerul Mediului susţine trecerea din administrația publică a statului în administrarea publică a UAT Timișoara a pădurii verde. După ce vom rezolva chestiunile tehnice cu cei de la Ministerul Justiţiei, am încrederea că primarul și echipa de la Consiliul Local vor găsi resursele necesare să traseze aleile, să monteze băncile, sursele de iluminat, să realizeze pistele de biciclete sau pentru alergare, evident, cu materiale prietenoase cu mediul şi timişorenii vor putea să beneficieze de acest lucru”, a declarat, Costel Alexe.

1000x100 (4)

„E o frustrare a noastră, a timișorenilor, că de amar de vreme ea (n.r, Pădurea Verde) nu ne aparține. În momentul în care va fi transferată la municipiul Timișoara va deveni pădure parc și vin și cu această ocazie cu angajamentul ferm al municipalităţii de a investi atât cât trebuie, fără să ne zgârcim, pentru a pune în valoare o asemenea comoară pe care Timișoara o are moștenire”, a spus și Nicolae Robu.

Pădurea Verde are peste 700 de hectare, din care aproximativ 90% sunt în administrarea statului român. Pentru prima dată, aceasta a fost amenajată în urmă cu 160 de ani. În prezent, la Pădurea Verde funcționează grădina zoologică a orașului și Muzeul Satului. Tot acolo este și Monumentul Rezistenței anticomuniste.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/