Doze de Remdesivir pentru 30.000 de bolnavi COVID-19 din Europa! Patru pacienți, aflați sub tratament la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

untitled design set 970x90 px

Un contract în valoare de 63 de milioane de euro a fost semnat între Comisia Europeană și compania farmaceutică Gilead pentru a putea asigura doze de Remdesivir pentru zeci de mii de bolnavi COVID-19 din Europa, inclusiv din România. La Spitalul „Victor Babeș” au fost tratați cu acest medicament șapte pacienți. Alți patru, internați cu forme severe de boală, primesc în prezent medicația.

Dozele de Veklury, denumirea comercială a medicamentului Remdesivir, vor asigura tratamentul pentru aproximativ 30.000 de pacienți care prezintă simptome severe de COVID-19 și vor fi livrate inclusiv în țara noastră în prima parte a lunii august. Schema de tratament cu Remdesivir a fost aplicată de medicii de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara încă din luna mai. Doar un singur pacient a refuzat să primească medicamentul, iar ulterior a decedat.

„Șapte pacienți au fost tratați cu Remdesivir și a existat și acel caz de refuz. În prezent, pe tratament sunt patru pacienți care primesc medicația în afara studiului clinic. Nu mai este nevoie de acceptul pacientului, această problemă a fost rezolvată”, a explicat, pentru www.expressdebanat.ro, Diana Manolescu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase.

publicitate ziar expresb 1000x100

Până acum, datorită eforturilor medicilor de la „Victor Babeș” au fost tratați peste 600 de pacienți din mai multe județe. Remdesivir este un tratament împotriva COVID-19 destinat adulților și adolescenților care au împlinit 12 ani și care au fost diagnosticați cu pneumonie și necesită suplimentare cu oxigen. Comisia Europeană a acordat o autorizație de introducere condiționată pe piață pentru acest medicament la începutul lunii iulie, dar acesta continuă să fie monitorizat. Comisia pregătește și o achiziție comună care, conform estimărilor, va acoperi nevoile suplimentare începând din luna octombrie.