Primarul Terteleacă își joacă cartea la AFM pentru eficientizarea energetică a școlii din Globu Craiovei

victor terteleaca

Primăria Iablanița intenționează să efectueze modernizări și la școala din Globu Craiovei, după ce cea din centrul de comună a fost reabilitată printr-un proiect al Băncii Mondiale în urmă cu mai mulți ani, iar cea din Petnic se află într-un amplu proces de renovare.

Victor Terteleacă, primarul comunei Iablanița, a declarat că are în lucru studiul de fezabilitate pentru proiectul pe care dorește să-l depună la Administrația Fondului pentru Mediu, în vederea accesării finanțării necesare pentru modernizarea unității de învățământ din satul Globu Craiovei. „Lucrăm la două studii de fezabilitate pentru că ne dorim să depunem un proiect pentru anvelopare și eficientizare energetică a școlii din Globu Craiovei. Proiectul presupune, pe lângă reabilitarea termică a clădirii, și dotarea cu panouri solare, centrală termică, schimbarea tâmplăriei vechi a ușilor și ferestrelor cu cea din material PVC și geam termopan. Astfel de finanțări se pot obține de la Administrația Fondului pentru Mediu, unde și intenționăm să depunem proiectul. Vrem să avem toate documentația gata, până se va deschide și linia de finanțare, pentru că se va merge pe sistemul: primul venit, primul servit. Și, în aceste condiții, este bine să fim pregătiți.”, a explicat primarul Victor Terteleacă.

În prezent, școala din Petnic, sat aparținător comunei Iablanița, se află în plin șantier. Aici lucrările au demarat în urmă cu mai multe luni, în prezent ele fiind realizate în proporție de 80%. Finanțarea pentru acest proiect a fost obținută de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.