Primarul Reșiței mută inteligent

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Festivalul șahului reșițean a început astăzi la Sala Polivalentă cu obișnuitele concursuri de dezlegări probleme pentru copii și juniori, urmate de un concurs de blitz, cu omologare la FIDE.

În periplul său prin municipiu, noul primar al Reșiței, Ioan Popa, a participat alături de fiul său la acest eveniment, ambii efectuând festivitatea de premiere a celor mai talentați practicanți ai sportului minții. Chiar și fiul primarului este pasionat de șah și este așteptat la viitoarele concursuri organizate la Reșița sau la antrenamentele conduse de comisarul Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157669847774102″]

Primii trei clasați la concursul de dezlegări probleme pentru copii până în zece ani au fost: 1. Alin Stîngu; 2. Ion Valentin Văduva; 3. Albert Marian Drăgoi. Cei trei vor face parte din echipa Talbot Reșița, care va participa în perioada 26 iulie-3 august, la Iași, la Campionatul Național de șah pe echipe, categoria de vârstă U8.
Concursul de dezlegări probleme pentru juniori 16 ani a fost câștigat de Andru Mihai Buga, urmat de Eduard Olivero Streangă și de Alexandru David Korcsek.

Sâmbătă, de la ora 10, va avea loc concursul de șah rapid, de asemenea cu omologare la FIDE.