Primarul Reşiţei: „Avem cu ce ne făli!”

explo 1000x200

Primarul Ioan Popa l-a avut astăzi oaspete pe Dragan Milic, primarul orașului Veliko Gradiste din Serbia. Vizita vine în urma lansării un proiect comun, „Viziteaza-mă!!! O perspectivă a orașelor transfrontaliere prin atribuțiile turistice”, proiect desfășurat în cadrul Programului Interreg IPA CBC România-Serbia.

Și tot alături de oaspetele său, primarul Ioan Popa a ținut o conferință de presă în care cei doi au vorbit despre Banat și despre ce are acesta de oferit, fie că se află pe malul sârbesc sau cel românesc al Dunării. „Dragi prieteni”, așa s-a adresat Dragan Milic reșițenilor, cărora le-a povestit despre ce tărâmuri de basm are Veliko Gradiste.

Proiectul european are aprobată o finanțare de 700.000 de euro, din care 400.000 sunt alocați Reșiței și se vor regăsi în 218 panouri signalistice, hărți, un studiu privind dezvoltarea turismului, seminarii și cursuri de formare profesională, iar la Veliko Gradiște se vor organiza un festival de film, cursuri de formare și seminarii, dar și infochioșcuri.

Tot în cadrul proiectului se va realiza o amplă campanie de marketing pentru atragerea turiștilor în cele două orașe.

banner 970 x 250