Primarul PSD Luca Mălăiescu: „Parlamentarii parcă fac parte din altă lume! Au privilegii atât de mari…“

Parlamentarii sunt privilegiați întotdeauna față de primari, care în opinia primarului Luca Mălăiescu depun cea mai mare muncă pentru partid. Cu toate astea, un parlamentar nu va putea avea niciodată o imagine la fel de bună cu a unui primar.

Primarul oraşului Oţelu Roşu, vicepreşedintele PSD Caraş-Severin Luca Mălăiescu, a explicat de ce nu își va da demisia din PSD după plecarea lui Ion Mocioalcă din partid. „Dacă alegi să pleci, va trebui să îți depui mandatul de primar. Conform legislației, primarii nu pot pleca, pentru că își vor pierde mandatele: Şi aici fac o mică paranteză: nu mi se pare normal, nu neapărat că nu putem pleca, este foarte bine că nu putem pleca, pentru că este și corect așa; dar parlamentarii parcă fac parte din altă lume!, întotdeauna au privilegii atât de mari… Ei pot să facă orice, să plece când vor, să spună ce vor, au imunitate. Noi, primarii, care ducem de fapt greul, pentru că noi aducem și voturile și noi suntem contactul cu cetățeanul, cu oamenii din teritoriu, nu avem aceste drepturi. Niciodată un parlamentar nu va putea avea imaginea bună sau mai puțin bună a unui primar. Parlamentarii cam toți au o imagine proastă. Ei vin din patru în patru ani, mai apar prin presă puțin. Noi îi susținem, e adevărat, când vin ei în campanii”, a declarat Luca Mălăiescu.


La întrebarea Express de Banat dacă primarii girează cu felul lor de a fi plimbările parlamentarilor, Luca Mălăiescu a răspuns: „Este adevărat, dar vreau să fac o remarcă: am girat că nu voi mai gira de acum înainte, și nu numai eu. Nu mă poate obliga nimeni să-l votez, doar dacă eu am crezut și mă convinge acel candidat la parlamentare că va face ceea ce spune, îl voi vota. Din păcate, în ultimii ani, și am simțit-o pe pielea mea la Oțelu Roșu, după mulți ani de zile cetățenii orașului Oțelu Roșu au început să aibă încredere în mine, dar foarte greu și asta nu datorită caracterului meu, a felului meu de a fi sau pentru că oamenii nu neapărat m-au crezut pe mine un mincinos, ci din cauză că de-a lungul anilor politicienii în general au făcut promisiuni foarte multe, au dezamăgit, nu au făcut ceea ce au promis și atunci cetățenii normal că au început să nu mai aibă încredere în niciun politician”.

Luca Mălăiescu afirmă că până acum nu a oferit sprijinul său Luminiței Jivan, în lupta acesteia din interiorul partidului cu Ion Mocioalcă.

„Sub nicio formă nu pot să spun că am sprijinit-o pentru că, după cum bine știţi, eu tot timpul am respectat o majoritate în partid și, fiind membru PSD de 18 ani, niciodată nu voi încerca să denigrez partidul în sine. Cât timp voi fi membru PSD, voi fi un soldat disciplinat, mă voi lupta în interiorul partidului să schimbăm în interiorul partidului din rău în bine, dar atât cât voi fi membru PSD niciodată nu voi ieși din liniile normale ale unui membru de partid. Am spus-o și o repet, dacă lucrurile nu se vor îndrepta în Partidul Social Democrat, pentru că la ora actuală, din păcate, lucrurile nu merg spre bine. Am văzut în sondaje, toate sondajele dau PSD undeva la 30% (chiar şi 25%, n.r.) de la 45%. Ne place, nu ne place, asta e, dar am avut și lucruri bune. Au mai crescut pensiile, au mai crescut și salariile foarte mult. A mai crescut și inflația, că este normal să crească și inflația. Inflația și prețurile, trebuie să fim combativi și să recunoaștem, nu neapărat cresc la o directivă a guvernului, indiferent de ce culoare politică este. Inflația și prețurile cresc în funcție de cum este mersul economiei, dacă cresc salariile și concurența pe piață nu este suficient de agresivă și permite creșterea prețurilor, atunci cresc prețurile. Dacă concurența pe piață ar însemna ofertă mai mare decât cererea, atunci cu siguranță nu vor crește prețurile”, a mai adăugat Luca Mălăiescu.