Primarul Popa și PORR Construct și-au dat mâna și pentru Calea Timișoarei!

semnare contract poor faza 3

Proiectul privind reintroducerea tramvaiului la Reșița merge mai departe! Astăzi s-au semnat contractele de execuție pentru două dintre cele trei loturi ale proiectului „Înnoirea parcului de material rulant al operatorului de transport, inclusiv implementarea Sistemului Automat de Taxare, și a Sistemului de Management al Flotei și crearea sistemului de informare dinamică a călătorilor în stații și vehicule, cod SMIS 128315 și a proiectului Reabilitare poduri peste râul Bârzava și Bârzăvița în Municipiul Reșița.” – faza a treia.

Câștigătorul licitației este SC PORR Construct SRL București (subsidiara din România a constructorului austriac cu același nume), aceeași firma care lucrează în prezent la reabilitarea și modernizarea căii de rulare a tramvaiului.

Loturile pentru care astăzi s-au semnat contractele de execuție au în vedere modernizarea infrastructurii rutiere pe una dintre cele mai tranzitate artere ale Reșiței de către traficul greu, și anume Calea Timișoarei.

„Cele două loturi din 3 se referă, în primul rând, la reabilitarea și modernizarea Căii Timișoarei, de la stația PECO Mol, traversare pasaj cale ferată, continuă pe lângă Jandarmerie, Dedeman, Monte Banato, Direcția Sanitar-Veterinară și se racordează în zona Triaj cu cealaltă parte. Și mai avem și Strada Bârzăviței, care este un apendice ce duce spre IMR. Acest tronson este unul cu patru benzi, extrem de deteriorat, care s-a peticit în ultimii 20 – 25 de ani în mod frecvent, cu un trafic destul de serios de camioane. Proiectanții au lucrat și au făcut o proiecție foarte frumoasă a străzii, cu o parte centrală cu copaci, iluminatul public schimbat, avem și piste de bicicletă, trotuare, vom avea și parcaje pe anumite locuri. Celălalt lot se referă la două poduri care trebuie și ele reabilitate, tot pe Calea Timișoarei, cel peste Bârzava și cel peste Bârzăvița.”, a explicat primarul Ioan Popa.

semnare contract poor 2

De cealaltă parte, reprezentantul PORR Construct România a explicat că noile lucrări câștigate nu vor impune probleme din punct de vedere al execuției, așteptând doar momentul oportun și „unda verde” din partea autorităților pentru demararea lor.

„Suntem bucuroși că am reușit să câștigăm și această lucrare și cumva s-a potrivit pentru că avem și cele două loturi de anvergură, plus aceasta care este, să zicem, ca o minicentură, eu așa am văzut-o. Lucrarea în sine, tehnic, este destul de simplă din punct de vedere al execuției. Nu vedem probleme din punctul acesta de vedere, doar să ne coordonăm în funcție de modul de instituire a restricțiilor. Desigur, o să agreăm cu dumneavoastră (cu referire la Ioan Popa – n.r.) când este momentul oportun și ne vom mobiliza ca atare și cu siguranță ne vom concentra pe această lucrare, la fel cum ne concentrăm și pe cele două loturi principale din municipiu.”, a spus Reitmaier Emanuel-Iohan, directorul de Divizie pe Zona de Vest a societății PORR CONSTRUCT România.

Cel de-al treilea lot din cadrul aceluiași proiect, stația intermodală din zona Muncitoresc, o construcție care ar urma să fie etajată, cu spații de odihnă și așteptare, cabinet pentru vânzarea titlurilor de călătorie și informații, nu și-a găsit încă constructorul, urmând a fi scoasă din nou la licitație săptămânile viitoare, potrivit primarului Popa.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/