Primarul Popa îi trimite pe profesori prin județ, să aducă elevi în școlile din Reșița!

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Edilul-șef al Reșiței taxează indiferența cadrelor didactice din oraș, care se plâng că au clase tot mai puține și tot mai goale, dar nici nu fac nimic pentru a atrage elevi din alte zone ale Caraș-Severinului, în ciuda avantajelor pe care le oferă unitățile de învățământ din reședința de județ.

Aleșii locali se întrec în propuneri și proiecte concrete ce au ca scop atragerea cât mai multor elevi către școlile din municipiu, numai că aceste eforturi nu sunt susținute și de o implicare pe măsură a dascălilor și directorilor de școli. Cel puțin așa susține primarul Nelu Popa, care le recomandă dascălilor să ia județul la pas, așa cum fac reprezentanții universităților. Despre unitățile de învățământ din Reșița s-a discutat și în cea mai recentă ședință de Consiliu Local.

Masă și cazare gratuite!

Liderul Grupului PSD – PMP din Consiliul Local Reșița, Mirel Sabo, le-a propus colegilor de plen să aprobe pentru elevii de gimnaziu care nu au domiciliul pe raza municipiului și sunt cazați în internatele școlare să beneficieze și de trei mese pe zi oferite de Cantina Municipală. Toată lumea a fost de acord. Deocamdată sunt puțini beneficiari, părinții lăsâdu-i mai greu să plece de acasă pe copii la vârsta fragedă a gimnaziului. O astfel de ofertă însă, cu cazare și masă gratuite, ar putea reprezenta un suport important pentru multe familii și numărul copiilor de clasele V-VIII din alte localități are toate șansele să crească în școlile reșițene. „Îi ajutăm cu trei mese pe zi atât timp cât sunt la școală. E vorba de aceiași copii din ciclul gimnazial care sunt cazați în internatele unităților noastre de învățământ care nu au domiciliul în municipiu. Aș vrea să-i mulțumesc pentru sprijin doamnei inspector general Lenuța Ciurel”, a explicat Sabo.

expresb 1000x100
1000x100 (5)
tmc 640
celtic transilvania 1000x100px

Reclamă în județ

Primarul Reșiței a lăudat inițiativa social-democratului Mirel Sabo și a amintit și facilitățile pe care le oferă, de data asta absolvenților de gimnaziu, Școala Duală, proiect derulat împreună cu mai mulți agenți economici și care înseamnă, pe lângă cazare și masă gratuite, și sume de bani ce intră în buzunarele elevilor. În plus, aceștia învață sigur o meserie și, la absolvire, au locuri de muncă garantate. Popa e nemulțumit deoarece eforturile municipalității de a atrage tineri spre Reșița n-ar fi susținute și de dascălii din aceste școli. „Îi încurajez să meargă dascălii din Reșița în județ și chiar în județele limitrofe înainte de finalizarea anilor școlari și să facă reclamă, să-și promoveze școlile, să aducă în Reșița copii. Eu m-aș fi așteptat la mai multă dorință de a merge în întâmpinarea lor și de a-i aduce spre oraș. Eu îi vedeam pe profesori mergând la părinți, la familii, în Oravița, în Moldova Nouă, în Bozovici șă-i convingă să-și trimită copiii aici pentru că au cazare și masă gratis timp de trei ani. E foarte important lucrul ăsta! Mă refer la școala duală”, a spus edilul-șef.

tmc 640
1000 x 200 gif
1000x100 (5)