Primarul Peia doar dă din gură pentru gropile din DJ 608!

Edilul-şef al comunei Obreja se arăta interesat de preluarea tronsonului Obreja – Ciuta – Maciova sub pretextul că asta ar fi una din puţinele soluţii pentru reabilitarea lui. Până în momentul de faţă nu a făcut însă nimic concret!

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a reacţionat după afirmaţiile primarului Peia. „DJ 608 se află în administrarea Consiliului Județean Caraș-Severin, iar pentru reabilitarea acestuia au fost făcute demersuri către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în vederea obținerii finanțării, dar nu a fost formulat niciun răspuns”, a explicat, înainte de toate, Camelia Şuşco, şefa Serviciului Comunicare, Relaţii Publice şi Control Managerial Intern din cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Mai mult decât atât, reprezentanta administraţiei judeţene a precizat că intenţiile primarului de la Obreja nu sunt susţinute de niciun demers concret. „Legat de declarația domnului primar Ion Peia, potrivit căreia o soluție ar reprezenta-o preluarea în administrarea comunei Obreja a tronsonului Obreja – Ciuta – Maciova, facem precizarea că la Consiliul Județean Caraș-Severin nu există înregistrată nicio solicitare în acest sens, venită din partea Primăriei comunei Obreja. Consiliul Județean va susține la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice acest demers al Primăriei Obreja dacă va fi formulat. În fapt, Consiliul Județean a solicitat și în cazul altor drumuri județene acordul Ministerului Transporturilor, pentru ca acestea să fie trecute în administrarea primăriilor și nu a fost primit niciun răspuns, în condițiile în care acțiunea a fost demarată în toamna anului trecut. Probabil Guvernul PSD nu este interesat de asemenea situații”, a mai afirmat Camelia Şuşco.

Pentru conducătorii auto care circulă des pe drumul respectiv, administraţia judeţeană are şi veşti bune. „Anul trecut, Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat Caraş-Severin a efectuat lucrări de reparații și întreținere pe DJ 608 și va interveni din nou după data de 15 martie”, a încheiat Camelia Şuşco.

Comments

  1. Emanuela Budimir says:

    Este de-a dreptul regretabil modul in care autoritatile judetene trateaza aceasta problema. Bunicii mei locuiesc in satul Pestere si va pot spune ca este o adevarata aventura sa ajungi acolo cu masina intreaga. Sunt cratere si de cateva luni schimbarea de curs a raului Timis, a dus la alunecari de teren, drumul este pur si simplu erodat de rau…Este necesar oare ca cineva sa aiba un accident grav pentru ca autoritatile sa se sesiseze? Daca ai nevoie de interventia unei ambulante, cu siguranta va ajunge mult prea tarziu din cauza drumului imposibil de circulat..De ce este nevoie pentru ca in anul 2015 sa avem dreptul sa circulam in conditii normale???? Cui ne putem adresa??? Cine este responsabil de acest dezastru??? Solicitarile locuitorilor la primarie, pagina de pe facebook(facuta de un om simplu, asa cum a stiut/ https://www.facebook.com/pages/Drumul-Ciutamaciovapestere-C-TIN-Daicoviciu/713729158650548) le-a inregistrat cineva? Iar actiunile de intretinere ale Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat Caraş-Severin sunt ineficiente. Fiecare “reparatie” a durat pana la prima ploaie. Va rog sa continuati articolele despre situatia de acolo, sa incercam sa tragem un semnal de alarma si sa se rezolve aceasta problema…

  2. ady says:

    toate drumurile judetene as praf numa gropi de iti rupi masina drumu inspre maciova e un caz fericit ca este de pamant si e mai usor de circulat va rog sa mergeti cu masina de la BOZOVICI la SOPOTU NOU sa vedeti acolo adevarat off-road si acolo e si zona turistica pacat ca nu ia nimeni masuri ca ne facem de miru lumi cine trece pe drumu ala se intoarce din drum si nici odata nu o sal mai vez pe acolo si e pacat ca in 25 de cm iti trebe 2 ore sa il pacurgi nu stiu cum ajunge salvarea sau pompieri acolo va rog sa faceti un reportaj si cu drumul ala ?????

  3. gheorghe says:

    Cred că dacă drumul ar trece în administrarea aut. publice locale s-ar face mult mai mult, deoarece candidații la funcția de primar sunt conștienți că cel care va reușii să asfalteze drumul va rămâne primar până la adânci bătrânețe.