Nemulţumit de preţul apei

Ion Goga, Primarul Oraviței, se declară nemulțumit de prețul mare pe care trebuie să îl plătească populația orașului. Asta, deși executivul local a investit pentru construirea unei stații de apă. Edilul este supărat că a consesionat și stația nou construită, iar orăvițenii au rămas doar cu ratele.

Prețul apei a crescut pentru locuitorii orașului Oravița începând cu luna iunie. „În iunie a fost 3,2 lei mc, în iulie 3,73, iar în august a ajuns la 3,97 de lei. Noi am suportat investiția din bugetul local, le-am concesionat stația de apă, după care am rămas să plătim ratele și prețurile mari impuse de Aquacaraș. Nu este firesc ca noi să le plătim salariile. Nu știu ce fac acolo cu banii noștri pentru că de investit, ei nu investesc nimic”, a spus Ion Goga, primarul orașului.

În ceea ce privește conducerea Aquacaraș, explicațiile nu mulțumesc pe nimeni. „Tariful pentru apă a fost stabilit la jumătatea anului trecut. Acum, nu mai putem face nimic, potrivit contractului de delegare. Până în 2013, nu se mai poate modifica doar în cazul în care ar crește. Tarifele au fost ajustate odată cu intrarea în funcțiune a noilor instalații de la Reșița, de exemplu, Uzina de Apă. Și noi plătim multe: consumul de energie, plus substanțele moderne pentru calitatea apei”, a spus Anatolie Liber, directorul SC Aquacaraș SA. În prezent, orașul Oravița mai are 10.000 de locuitori, față de cei 15.000 care erau în oraș la recensământul din 2001.