Primarul orașului în care Traian Băsescu și-a lansat a doua candidatură la președinție: „A fost poate cel mai bun om politic pe care l-a avut România până acum”

1322558946basescusannicolau3 b 1000x600

Edilul local al orașului Sânnicolau Mare, județul Timiș, loc în care fostul președinte Traian Băsescu și-a anunțat intenția celei de-a doua candidaturi la Palatul Cotroceni, declară că verdictul ÎCCJ cu privire la colaborarea fostului șef de stat cu Securitatea trebuie respectat. Potrivit lui Dănuț Groza, Traian Băsescu rămâne însă cel mai important om politic pe care România l-a avut în ultimii 33 de ani. 

Săptămâna trecută, Curtea Supremă a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică, respingând astfel apelul depus de fostul președinte față de decizia Curții de Apel București.

„Nu sunt bucuros de această veste, nu sunt absolut deloc bucuros, în schimb sunt trist pentru că are probleme grave de sănătate și sper să și le rezolve. Exceptând această situație legată de colaborarea cu fosta Securitate, consider că a fost poate cel mai important om politic de la Revoluție până acum. Un om care a fost implicat în foarte multe acțiuni la nivel național în perioada în care a fost președinte, înainte de a fi președinte. Una peste alta, a fost un mare plus pentru noi ca țară, chiar dacă astăzi, după atâția ani, mai există voci, oameni care încearcă să arunce cu pietre sau cu noroi după el ca președinte. Exceptând această situație, consider că din punct de vedere politic a fost poate cel mai bun om politic pe care l-a avut România până acum. În rest nu comentez de acea decizie, atâta timp cât e o decizie a unei instituții în care noi cu toții trebuie să avem încredere, nu avem decât să o respectăm.”, a declarat primarul orașului Sânnicolau Mare.

Dănuț Groza a mai apreciat, în context, că Traian Băsescu are mai multe plusuri, decât minusuri.

„Dacă privim partea plină a paharului, sunt mult mai multe plusuri decât minusuri. Dacă stăm și ne analizăm fiecare dintre noi, avem și părți bune, și părți mai puțin bune. Nu există om perfect sau nu există un om care să aibă numai părți rele.”, a concluzionat edilul local.

Traian Băsescu a avut, de-a lungul mandatelor sale la Cotroceni, mai multe vizite în județul Timiș, respectiv în Sânnicolau Mare. În 3 octombrie 2009, în cadrul unei astfel de vizite la Sânnicolau, Traian Băsescu și-a lansat candidatura pentru al doilea mandat. Se întâmpla în timpul unei întâlniri cu fermierii din zona de vest. „Multă lume îmi pune întrebări și știu că și dumneavoastră aveți întrebări. Probabil una dintre ele este dacă voi candida. Vă spun că da, voi candida.”, le-a spus Traian Băsescu celor prezenți.

„Atunci a scris în Cartea de onoare a orașului, în octombrie 2009, că va reveni la Sânnicolau Mare tot ca președinte și și-a ținut promisiunea și îi mulțumim.”, declara Dănuț Groza, în 2014, când Traian Băsescu a revenit în județ.

Foto: cotidianul.ro

banner 970 x 250