UPDATE. Primarul orașului Băile Herculane rămâne în arest la domiciliu!

 

În urmă cu aproape o lună, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin au cerut arestul preventiv al edilului-șef, acuzându-l de abuz în serviciu.

Magistrații au decis să îl trimită pe Nicușor Vasilescu în arest la domiciliu, măsură care este pe cale să expire. Prin urmare, procurorii au cerut prelungirea acesteia la Judecătoria Reșița, ceea ce i-a determinat pe avocații primarului să invoce necompetența.

„La Judecătoria Reșița se judecă prelungirea măsurii arestului la domiciliu dispusă de către Tribunalul Caraș-Severin. Am invocat acum câteva minute necompetența în soluționarea propunerii prelungirii arestului la domiciliu materială a Judecătoriei Reșița, considerând că Judecătoria Reșița nu poate să judece această propunere de prelungire a arestului la domiciliu. Instanța a luat act de excepția invocată de noi și a rămas în pronunțare. Aceasta se va da în scut timp”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin pentru Express de Banat. Prin urmare, este posibil ca dosarul primarului orașului-stațiune să ajungă la Tribunal, așa cum s-a întâmplat și acum 30 de zile.

„Cu siguranță astăzi aflăm dacă se prelungește măsura arestului la domiciliu a domnului primar. În opinia noastră, mai invocăm o nulitate absolută a propunerii prelungirii arestului preventiv, pe lângă cea invocată acum de necompetență. Avem și o nulitate absolută a propunerii arestului la domiciliu și dacă vom trece și peste aceasta va rămâne cauza pe fond și vom vedea dacă se mai impune sau nu arestul la domiciliu”, a precizat Bolosin.

Reamintim că ofițerii DGA, sub coordonarea procurorului de caz, au descins la Primăria Băile Herculane, de unde au ridicat mai multe probe, iar mai mulți consilieri locali au dat cu subsemnatul la Judecătoria Caransebeș. Împotriva secretarei orașului, Aurelia Dumitrache, dar și a primarului, judecătorii au dispus luarea măsurii arestului la domiciliu.

Astăzi, instanța decide dacă îi lasă liberi sau nu. Nicușor Vasilescu s-a prezentat la instanță și a declarat că speră ca judecătorii să facă dreptate și să renunțe la măsura arestului la domiciliu, pentru că este nevinovat.

UPDATE, ora 17.11  – Instanța a decis ca edilul-șef al orașului să rămână în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. Apărarea primarului a atacat decizia cu apel, care va judeca la Curtea de Apel Timișoara.