Primarul Nelu Popa vrea tot la Municipiu! Locomotive, Muzeu, Polivalentă, Azil!

Punctul „Diverse“ de pe ordinea de zi a ultimei ședințe a Consiliului Local Reşiţa a scos la iveală faptul că primarul Ioan Popa îşi propune ca municipalitatea să preia în administrare cât mai multe dintre obiectivele culturale, sportive şi sociale aflate pe raza oraşului.

Liderul grupului PSD din Consiliul Local, Mirel Sabo, l-a interpelat pe primar cu privire la locomotivele cu abur din Triaj, care au vopseaua scorojită și ar avea nevoie de întreținere. „Am văzut și eu, dar, după cum știți, acestea sunt ale Fundației pentru UDR a familiei Chebuțiu, este un proces pe ele și sunt sub sechestru. Noi am cerut să preluăm aceste locomotive, am făcut demersurile, dar nu am primit niciun răspuns. Dar o să mai facem o solicitare, acum, că s-a terminat cu procesele. Suntem cu ochii pe ele”, a spus primarul Ioan Popa.

Mai mult, acesta a explicat clar că și-ar dori să treacă acest Muzeu la Primărie, dar că nu depinde numai de el. „Aș vrea să luăm și Muzeul Banatului Montan de la Consiliul Județean, nu intră nimeni acolo pentru că este ca o închisoare! Vreau să luăm Muzeul, Sala Polivalentă, Unitatea Militară și chiar și Azilul de Bătrâni”, a spus primarul Popa, care spune că a și făcut demersuri în acest sens la Consiliul Județean. „Să mai așteptăm puțin, până la regionalizare, că eu cred că le vom primi gratis”, a spus consilierul Hadrian Popescu. „Păi și eu tot gratis le vreau, doar am spus să le iau, nu să le cumpăr”, a lămurit edilul. Popa a și supralicitat spunând că, dacă ar putea, ar lua până și Spitalul Județean de Urgență la Primăria Reșița.