Primarul Nelu Popa: „Facem toate demersurile pentru ca Reșița să redevină un oraș prosper și atractiv pentru investitori!“

Aflat de ceva timp în concediu, primarul Nelu Popa a transmis ieri un mesaj reşiţenilor. „Este foarte important să ne promovăm, să îi convingem pe investitori că noi putem oferi facilităţi mai bune decât alte oraşe care se bat pentru a-i atrage!“

La Bucureşti a avut loc săptămâna trecută cea de-a IV-a ediție a Foreign Investors Summit, eveniment desfăşurat de-a lungul a trei zile şi dedicat creşterii competitivității României. La manifestare au participat şi reprezentanţi ai Primăriei Reşiţa, ne-a informat ieri primarul Nelu Popa.

„Profităm de orice ocazie pentru a ne face cunoscute intențiile și faptul că Reșița este un oraș dornic de investitori și deschis pentru investiții. Reprezentanţi ai primăriei au participat zilele trecute la unul dintre cele mai importante evenimente legate de investitori străini. Summitul de 3 zile organizat la București de Business Review, la care au fost prezenți colegii mei, a reunit reprezentanți ai ambasadelor, camerelor de comerț și companiilor multinaționale cele mai importante din România. Facem toate demersurile astfel încât Reșița să redevină un oraș prosper și atractiv, iar reșițenii să își recapete mândria în orașul lor“, scrie primarul Nelu Popa, într-o postare făcută ieri pe una din reţelele de socializare.

Un reşiţean, Mihai Sprînceană, şi-a exprimat tot acolo nevinovata-i nedumerire, solicitând detalii ce ţin de… pragmatism: „Mai concret, se poate? Ce s-a urmărit și ce s-a obținut? Ar fi interesant de știut dacă nu e secret de serviciu“.

Deşi încă aflat în concediu, primarul Nelu Popa nu a vrut să rămână dator până la revenirea sa în Reşiţa (de undeva de prin Africa, după cum spun apropiaţii edilului). „Este un proces de durată iar astfel de acţiuni trebuie făcute constant. Degeaba luăm măsuri pentru atragerea investitorilor dacă nu le facem cunoscute unde trebuie! Reşiţa poate «exploata» faptul că are cele mai mici impozite pe cladiri şi terenuri din România pentru persoanele juridice – 0,6%, faţă de 1,1-1,3% la nivel naţional, Şcoala Duală reprezintă un alt avantaj important pentru investitori, iar acestea sunt doar două exemple. Este foarte important să fim prezenţi, să ne promovăm, să îi convingem că noi putem oferi facilităţi mai bune decât alte oraşe care se bat pentru a-i atrage! Şi mai ştim un lucru: la nivel de investiţii, rezultatele nu se văd peste noapte, este nevoie de perseverenţă şi răbdare“, a explicat primarul municipiului Reşiţa, Nelu Popa.