Primarul Nelu Popa bagă toți constructorii bănățeni în ședință! „Să termine cu bătălia asta absurdă în a da prețuri nesustenabile, doar pentru a câștiga o licitație!“

Primarul Nelu Popa le pregătește ceva tuturor firmelor de construcții din Reșița, și nu numai. Edilul îi are în vedere chiar pe toți constructorii din Banat interesaţi să obţină lucrări scoase la licitaţie de Primăria Reşiţa.

După experiențele deloc fericite cu mai multe lucrări pe proiecte europene, pe care constructorii le-au boicotat serios sau nici măcar nu au reușit să le ducă la bun sfârşit, actualul primar spune că vrea să sufle și în iaurt. Primăria Reșița a accesat mai multe proiecte, atât pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), cât și pe diverse fonduri europene, fapt ce va aduce un număr mare de lucrări în oraș. Dar primarul spune că vrea să vorbească cu toți posibilii contractanți pentru a-i pune în gardă că nu tolerează să se piardă bani sau să nu se finalizeze proiecte din cauza constructorilor.

„Voi convoca toți constructorii din Banat la o discuție publică, deschisă, despre toate intențiile și proiectele noastre depuse sau pe care le vom depune. O să îi rog frumos să termine cu bătălia asta absurdă în a da prețuri nesustenabile, doar pentru a câștiga o licitație. Eu sper că vor avea înțelegere și-și vor gestiona inteligent resursa umană, pe care n-o mai poți plăti cu minimul pe economie, să-și ia ingineri de valoare, care nu vin pe o pungă de semințe”, a spus primarul Reşiţei.

Edilul a mai precizat că va utiliza la maximum toate pârghiile prevăzute de lege, pentru a condiționa contractele astfel încât să-i poată trimite la plimbare pe cei care nu fac treabă. „Dacă legea permite o garanție de până la 30%, vom stablili garanția la maximum, toți indicatorii permiși de lege vor fi la maximum, tocmai pentru a ne asigura că nu există posibilitatea ca acești constructori să nu fie eficienți și să-și ducă treaba la capăt”, a mai declarat primarul Nelu Popa.

În aceeaşi ordine de idei, prezent în redacţia Express de Banat, primarul Reşiţei a precizat că sistemul de contestaţii la licitaţii „a fost simplificat în ultimii doi ani, acestea nu mai pot întârzia foarte mult începerea lucrărilor“.

De altfel, Popa a amintit de întâlnirea cu premierul României şi cu ceilalţi primari de municipii. „Am solicitat simplificarea în continuare a contestaţiilor şi am mai solicitat ceva foarte important, care dacă va trece printr-un ordin de ministru, va lămuri lucrurile: este vorba despre penalităţile pe care le plăteşti în cazul în care contestaţia nu se dovedeşte a fi reală. Adică, dacă se dovedeşte că ai greşit, nu mă interesează dacă e rea-credinţă sau nu, plăteşti!“, a subliniat Nelu Popa.