Primarul Mirel Pascu îi lasă pe bocșeni să apese cu degetul pe întrerupătorul orașului

foggy street

Iluminatul public de pe străzile Bocșei nu este încă o povară pentru bugetul orașului. Dar dacă facturile vor deveni insuportabile, primarul Mirel Pascu va consulta locuitorii cu privire la măsurile care se impun pentru reducerea costului.

În contextul creșterii prețului la energie electrică, unele localități din România au luat deja măsuri pentru a face economie. Deocamdată, Bocșa nu a ajuns în situația de a fi sufocată din cauza facturilor prea mari. Cu toate acestea, primarul Mirel Pascu a avut deja discuții cu instituțiile din subordine pentru a reduce consumul, pe cât posibil.

Cât privește iluminatul stradal, nu s-a pus deocamdată problema întreruperii. Dacă se va ajunge însă acolo, primarul promite că se va consulta cu cetățenii orașului.

„Deocamdată nu am luat nicio decizie, dar dacă vom lua, vom face consultare publică și sunt două variante: ori să aprindem un bec da, un bec nu, ori să întrerupem iluminatul public la ora 00.00 și să îl repornim la ora 5.00. Dacă o să avem probleme cu fondurile sau facturile vor fi foarte mari, vom consulta populația. Noi avem și camere video cu infraroșu, avem și Poliția Locală care patrulează acum și în schimbul trei, împreună cu Poliția Națională, și atunci practic siguranța cetățeanului este asigurată, chiar dacă se stinge lumina la ora 00.00.”, ne-a declarat primarul Mirel Pascu.

CITEȘTE ȘI: Siguranța bocșenilor, pe primul loc pentru Poliția Locală! Răufăcătorii nu vor avea liniște nici noaptea!