Primarul Mărălescu vrea investiţii pe Muntele Mic. „Facem şi o telegondolă!“

explo 1000x200

Centrul de Informare Turistică de la Turnu Ruieni își dovedeşte și nu prea utilitatea în acest moment, în opinia primarului Mihai Mărălescu. Însă va fi nevoie de acest centru pe viitor în scopul promovării turistice a zonei montane, este de părere edilul.

„Primăria plătește salariile celor doi angajați de la Centrul de Informare Turistică. Pe an prea puțini turiști vin să se informeze aici la centru. El este bun, nu zic că nu e, dar va fi mai util când și putem să trecem la informații obiectivele turistice care sunt amenajate. Și mă refer la toată zona Muntele Mic, la trasee turistice, zona Poiana Mărului, la Turnul lui Ovid… Acum, cu ce să ne lăudăm? Și ce faci, stai la centru, că doar-doar vine cineva să întrebe de nu știu ce? Le-am dat atribuții de serviciu realizarea acestor proiecte cu infrastructura pe Muntele Mic. Și m-ar interesa să facem la Muntele Mic o telegondolă, telescaunul de la baza muntelui, pe proiecte europene, însă deocamdată nu sunt finanțări europene”, spune Mărălescu.

Șeful administrației publice din Turnu Ruieni este de părere că trebuie să mai și creeze ce să promoveze. „Păi avem centrul, dar hai să facem și stațiunea, hai să facem și trasee, să aibă omul care vine la centru ce să afle! Hai să dezvoltăm zona de Muntele Mic, hai să dezvoltăm zona de Poiana Mărului, zona de Turnul lui Ovid și atunci turistul, când vine, ușor e îndrumat”, a mai adăugat Mihai Mărălescu.

banner 970 x 250