Pași spre normalitate în autobuzele reșițene. Tichetele de călătorie trebuie validate! [VIDEO]

explo 1000x200

Începând din luna noiembrie, în mijloacele de transport public din Reșița va fi pus în funcțiune sistemul de autotaxare. Mai exact, la urcarea în autobuz, fiecare călător are obligația să valideze biletul pe care îl cumpără de la chioșcurile partenere sau de la taxatorii care se vor mai afla o vreme în mijloacele de transport.

Societatea de Transport Urban Reșița anunță că, din luna noiembrie, sistemul implementat pe autobuzele care circulă în oraș va fi pus în funcțiune. Într-o primă fază, călătorii vor valida doar biletele, urmând ca pe viitor, cel mai probabil până în luna ianuarie, să fie introduse cartele de călătorie.

Treptat, taxatorii vor dispărea din mijloacele de transport, iar biletele se vor putea achiziționa exclusiv din cele 22 de puncte de vânzare. Cu toate acestea, nu s-au luat în calcul concedieri, după cum ne-a declarat directorul TUR, Dănuț Jurubescu.

„Taxatorii vor rămâne în continuare, sistemul ăsta este un sistem în care nu avem încă certitudinea 100% că va fi funcțional și o foarte lungă perioadă ei vor fi în continuare în autobuze, pentru că e un sistem care se va implementa în timp. Oamenii nu au de unde să știe că mâine trebuie să-și cumpere biletele de undeva, dar se vor obișnui. Mulți taxatori sunt deja pensionari, sunt foarte multe activități care vor trebui făcute și probabil că cele mai multe le vom face cu acești oameni. Nu s-a luat în calcul nicidecum restructurarea lor”, dă asigurări Dănuț Jurubescu.

În momentul de față, TUR are angajați 25 de taxatori și 6 controlori.

Gepostet von Transport Urban Resita am Dienstag, 30. Oktober 2018