Primarul Mălăiescu către președinte Dunca: „Sper să reușiți măcar jumătate din ce am să fac eu!”

malaiescu

Edilul de pe Valea Bistrei îi transmite șefului județului că investițiile vor continua și în acest an la Oțelu Roșu, chiar dacă acesta a tăiat 400 de mii de lei, din suma propusă inițial pentru oraș, de un milion de lei.

Luca Mălăiescu le bate obrazul lui Romeo Dunca și consilierului județean PNL Marius Beșliu, cel care, alături de liberalii din Consiliul Județean, a votat diminuarea bugetului alocat orașului Oțelu Roșu.

„Am asistat la o mizerie, unde un consilier județean din Oțelu Roșu a putut vota diminuarea bugetului orașului cu 400.000 de lei. Nu înțeleg cum a putut face asta, dar, până la urmă, a fost decizia dânsului (…) Chiar și așa, vreau să vă spun că Oțelu Roșu a fost prima unitate administrativ-teritorială din Caraș-Severin care și-a votat bugetul, fără a mai aștepta să primească sumele pe învățământ sau cele repartizate de CJ UAT-urilor din cota de 6%, urmând ca, ulterior, să facem rectificările necesare. În acel buget, pe care deja l-am votat, am cuprins foarte multe investiții care vor avea loc în acest an în oraș, și care se vor realiza chiar și în condițiile unui buget diminuat. Sincer, mi-aș dori din suflet ca domnul Dunca să reușească măcar jumătate din ceea ce am să reușesc eu să fac anul acesta pentru Oțelu Roșu.”, a spus Luca Mălăiescu.

Investițiile la care face referire primarul vizează modernizarea unei zone de agrement, pavarea mai multor străzi, finalizarea unor lucrări mai vechi, de care vor beneficia, în cea mai mare parte, tinerii, precum și iubitorii sportului.

„Anul acesta vom pava cartierele 22 Decembrie și Libertății și trotuarele pe străzile Horia și Unirii. Vom asfalta, de asemenea, zona de agrement de la Gura Jgheabului și am mai planificat ca și investiții pentru acest an finalizarea terenului de sport, cu teren sintetic, din cartierul Baia, a unui teren de sport cu gazon sintetic în cartierul Mal și, de asemenea, a unui teren de sport în cartierul Libertății. Am mai alocat bani și pentru modernizarea bazinul mic de la ștrandul orășenesc, ce se află în zona de agrement de la Gura Jgheabului, bazin ce va fi dotat la standarde europene. Acesta va fi îmbrăcat în liner, va avea instalație de tratare a apei și una de încălzire, având posibilitatea ca temperatura acesteia să ajungă până la 30 grade Celsius.”, a completat Mălăiescu.

Pe lista de investiții au mai fost cuprinse: finalizarea Planului Urbanistic General, precum și cofinanțările pentru proiectele pe care Primăria Oțelu Roșu le-a depus spre finanțare la Ministerul Dezvoltării, la Compania Națională de Investiții ori la ADR Vest.