Situația complicată a combinatului de pe Valea Bistrei ar putea însemna în mod paradoxal câteva sute de locuri de muncă!
Odată cu trecerea timpului, speranțele oamenilor din Oțelu Roșu legate de redeschiderea combinatului, cândva cel mai mare angajator din zonă, aproape că s-au năruit. Nici primarul Luca Mălăiescu nu mai crede prea mult în reluarea producției. A căutat în schimb soluții în altă parte, a adus destui potențiali investitori în oraș pentru a le prezenta oportunitățile, dar și-a dat seama într-un final că orașul nu e deloc ofertant în momentul de față. „În patru ani și jumătate de când sunt primarul orașului Oțelu Roșu am constatat cu supărare că din toți potențialii investitori care au venit la noi în oraș nu a rămas niciunul. Din cauza lipsei terenurilor!”, a explicat edilul-șef.
Administrația locală mai are în proprietate terenuri doar în zona Gai, dar acolo nu există acces auto pentru camioane de mare tonaj, iar acest aspect întrerupe orice discuție pe tema unor posibile investiții, indiferent de cât de multe ar fi celelalte facilități pe care le oferă Primăria și Consiliul Local Oțelu Roșu. „Am tot căutat soluții și am ajuns la concluzia că o variantă foarte bună pentru oraș ar fi cumpărarea a platoului de beton de lângă combinat, acolo unde ținem «Serbările Verii». E o platformă betonată foarte mare, are în jur de 5.000 mp. Am fost la București și în urma discuțiilor avute cu domnul ministru al Finanțelor, Viorel Ștefan, acesta mi-a promis că, dacă permite legea și este totul legal, ne va sprijini să intrăm în posesia acestui teren. Datorită faptului că are creanțele cele mai mari de recuperat de la Mechel, Ministerul de Finanțe poate face acest lucru. Există majoritate în Consiliul de Administrație și se poate lua o decizie vizavi de vânzarea platformei sau se poate găsi și o altă formă pentru ca Ministerul de Finanțe să dea spre folosință Consiliul Local Oțelu Roșu acea platformă”, a declarat primarul Mălăiescu pentru expressdebanat.ro.
Acesta este convins că pe terenul respectiv se vor ridica imediat două sau trei hale. Și asta pentru că platforma este, practic, în centrul orașului, există acolo toate utilitățile, iar terenul va fi concesionat cu titlu gratuit. „Am certitudinea că vom găsi potențiali investitori. E un lucru rezolvabil din câte cred eu. Au venit mulți investitori aici, dar când le-am arătat zona Gai, mi-au spus că nu pot intra acolo cu tirurile. Aici ar fi altceva”, a concluzionat Mălăiescu.