Primarul Mălăiescu a „descins” la școala cu cele mai mari note obținute la Evaluarea Națională

dascali otelu rosu

Surpriză de proporții pentru dascălii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Oțelu Roșu. Elevii unității de învățământ au ocupat primul loc pe județ la Evaluarea Națională din acest an, cu 15 medii între 9 și 10. Succesul a fost marcat astăzi de primarul orașului de pe Valea Bistrei.

Cadrele didactice ale Școlii Nr. 1 din Oțelu Roșu, care s-au ocupat de pregătirea elevilor pentru examenul de final de gimnaziu din acest an, au fost convocate de urgență astăzi, la școală, de către directorul unității de învățământ, prof. Nicoleta Toader.

În complicitate cu primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, directorul a solicitat prezența imediată a celor patru profesoare de Limba și Literatura Română și Matematică. Odată ajunse la școală, dăscălițele au avut parte de o surpriză de proporții când l-au văzut intrând pe ușa cancelariei pe Luca Mălăiescu. Edilul nu a venit însă cu mâna goală, ci cu câte un aranjament floral pentru fiecare cadru didactic, în semn de mulțumire și prețuire pentru implicarea în actul didactic, dar și pentru rezultatele deosebite obținute în acest an de absolvenții Școlii Gimnaziale Nr. 1.

„Anul acesta, elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 din orașul nostru au ocupat primul loc pe județ la Evaluarea Națională. Meritele pentru acest deosebit succes aparțin, cu siguranță, și cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea copiilor, iar aici mă refer la doamnele Heidi Feil și Adela Vela, care sunt profesoare de Matematică, dar și la doamnele Aurora Pătruța și Adriana Văran, care predau Limba Română. În semn de prețuire, ne-am gândit să le oferim acestor doamne deosebite câte un aranjament de flori, împreună cu toată recunoștința noastră și să le asigurăm că și de acum înainte vor avea parte de tot sprijinul nostru. Sperăm ca anul viitor să reușească și celelalte școli din oraș să se poziționeze, dacă nu pe primul loc, măcar pe podium!”, a spus primarul Luca Mălăiescu.

Cele patru profesoare au fost plăcut surprinse de gestul edilului, precizând că nu au făcut altceva decât să-și facă datoria și că meritul pentru acest rezultat se datorează, în egală măsură, și elevilor care au muncit din greu încă din primii ani de gimnaziu.

„Recunoștința este o virtute a sufletelor nobile, dovada vie fiind prezența domnului primar în școala noastră, pentru a-și exprima profunda prețuire față de rezultatele deosebite obținute de elevii noștri la Evaluarea Națională, ocupând primul loc pe județ cu 15 medii între 9 și 10. Aportul meu la acest succes este acela că am fost și sunt alături de colegele mele, pentru că ele sunt niște profesoare deosebite, merită mult mai mult decât am putut noi să le oferim. Vreau să le felicit încă o dată și să le spun că le iubesc!”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Oțelu Roșu.