Primarul Luca Mălăiescu nu vrea pensie specială

Pensia specială pentru primari, votată ieri în Parlament, nu este acceptată de primarul Luca Mălăiescu, deși ar fi și în interesul edilului din Oțelu Roșu. Acesta spune că nu este normal ca un contribuabil să primească mai mult decât acea pensie pentru care a cotizat pe parcursul vieții.

„Nu pot să accept niciodată orice idee de pensie specială atâta timp cât orice om contribuie la stat de-a lungul vieții, prin munca pe care o depune, și primește pensia în funcție de cât a contribuit. Dacă întrebăm primari care au ieșit la pensie recent, care nu au avut norocul să aibă salariile mărite, și aici fac referire și la mine, pentru că până acum, nu demult, eu aveam 3.600 de lei salariul, și cred că pentru un primar de oraș 3.600 de lei era o bătaie de joc, acum ni le-au mărit și cred că suntem aproape de normalitate. Şi, probabil, când va veni timpul de pensionare, se va ține cont și de aceste măriri și de cotizația la pensie și vom avea o pensie mai mare”, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu.

Acesta a mai dorit să precizeze că sunt primari pensionari de curând care au pensie 1600 de lei sau viceprimari cu pensie de 1300 de lei. Or, nu este normal, după o viață lucrată în administrație, ca primari cu 5 mandate să aibă o pensie 1500-1600 de lei.

„Nu sunt de acord cu acele pensii speciale, repet. Eu acum am un salariu stabilit prin lege de 6.600 de lei net, de la 3.600 de lei. Este normal ca, la salariul de 6.600 de lei lunar, contribuția la pensie să fie mai mare și, când va veni timpul pensionării, calculul va fi simplu, doar noi să fim sănătoși și pensia va fi cu siguranța undeva la peste 3000 de lei, una rezonabilă la contribuția de-a lungul vieții”, a mai menționat Luca Mălăiescu.

CITEŞTE ŞI: Parlamentarii au decis: Liber la pensii speciale şi afaceri de familie pentru aleşii locali!