De 25 de ani România stagnează la un nivel de salarizare foarte mic, dar regula este simplă: în momentul creșterii salariale, trebuie și să deții fonduri. Este observația primarului din Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, cel care s-a lovit de această problemă atât în mediul privat, ca om de afaceri, cât și în mediul public, ca șef al administrației publice.
Prezent în redacția Express de Banat, Luca Mălăiescu spune că la ora actuală mediul de afaceri din România este împovărat foarte mult cu taxe și impozite.
„Făcând abstracție de faptul că sunt membru PSD, în ultima perioadă, cam de circa 2 ani de zile, se vede cât de cât o creștere a salariului minim. Eu vă răspund la întrebarea dvs., cu privire la investitori puțini în România, întorcându-mă în timp. Din 1995 ar fi trebuit să începem să lucrăm la autostrăzi, și atunci din inerție veneau și investitorii. În momentul când ne dezvoltam economic, automat veneau și mai mulți bani la buget și atunci puteai să iei decizii la nivel de Guvern ce să faci cu acești bani, care sunt plusvaloare: să dai pensii mai mari, să mărești salarii sau să impui oamenilor de afaceri nu știu ce cheltuieli. La ora actuală, eu zic că, prin aceste măriri de salarii, forțate, cum se spune, o să pierdem din investitori. Și, dacă vom pierde din investitori, va fi din ce în ce mai greu”, a declarat primarul orașului de pe Valea Bistrei, Luca Mălăiescu.