Primarul Ioan Popa: Hotelul Semenic trebuie să rămână hotel!

De ani întregi municipalitatea caută varianta optimă pentru ca Hotelul Semenic din centrul Reșiței, ajuns într-o avansată stare de degradare, să treacă de la Gruia Stoica în proprietatea unui alt investitor. Chiar dacă prețul de achiziție scade de la an la an, datorită insolvenței în care se află Turist Semenic, societatea ce deține hotelul, la orizont nu apar cumpărători.

Până se va întâmpla așa ceva, consilierii vor proceda la aplicarea unei hotărâri de supraimpozitare a imobilelor lăsate de izbeliște de către proprietari. În prima ședință de Consiliu Local din acest an, primarul Reșiței a explicat cum stau lucrurile în privința imobilului respectiv.„În ședința de astăzi a fost aprobat proiectul de respingere a plângerii prealabile formulate de Turist Semenic, prin societatea de insolvență, care contestă supraimpozitarea cu 500% a acestui imobil. Situația este oarecum hazlie pentru că noi facem acest lucru de trei, patru ani. Ei contestă în instanță unde pierd de fiecare dată și plătesc impozitul un pic mai târziu. Chiar dacă e o supraimpozitare, suma nu este una foarte mare, doar de câteva mii de euro. Ciudățenia este că această clădire continuă să rămână în paragină, iar noi încercăm să identificăm și potențiali cumpărători. Pe unii i-am îndreptat spre lichidatori și sper ca într-o perioadă scurtă de timp cineva să adjudece acest imobil.”, a spus Ioan Popa.

La un moment dat, Primăria își arăta disponibilitatea de a cumpăra hotelul pentru a-l transforma în birouri pentru angajați, însă pe parcurs lucrurile s-au schimbat, din nevoia unui număr mare de locuri de cazare hotelieră.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Popa explică de ce imobilul nu poate fi expropriat în acest moment: „Noi am putea realiza acest lucru, însă doar dacă exproprierea se face pentru interes public. Adică birouri pentru Primărie. Cu alte cuvinte, nu am mai putea face hotel acolo, în condițiile în care Reșița are realmente nevoie majoră de capacități de cazare. Am mai spus-o, astăzi în Reșița sunt aproximativ 500 de paturi, în timp ce la Văliug, Crivaia și Gărâna sunt 1.400, de unde și concluzia că ne aflăm într-o situație ingrată. Aici ar trebui să se facă hotel, capacitatea lui fiind de 250 de locuri”.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/