Primarul Ioan Popa, din nou la Palatul Victoria! A rămas nerezolvată o problemă… şi a mai apărut una!

Marți, de la ora 11, premierul Viorica Dăncilă a convocat la Palatul Victoria toți primarii municipiilor reședință de județ pentru a discuta diversele probleme pe care le au în activitatea lor. Primarul Reşiţei ne-a declarat ce aşteptări are de la această nouă întâlnire cu prim-ministrul României.

Nu este prima discuție de aceste fel cu edilii, la ultima dintre ele primarul Ioan Popa chiar ridicând mai multe probleme premierului, printre care și situația albiilor externe ale râurilor și pâraielor ce traversează orașele, situație deja rezolvată de către Guvern printr-un memorandum.

Primarul Ioan Popa va fi prezent și mâine la Palatul Victoria. „Rămâne nerezolvată problema cu terenurile și imobilele CFR, despre care am atras atenția și la întâlnirea trecută. Acum mai vreau să subliniez nevoia de extindere a finanțărilor pe mobilitate și pe zonele interurbane sau județene. Să refacem, practic, infrastructura de transport județeană, indiferent de mijlocul folosit, astfel încât UAT-urile să se poată asocia pentru astfel de proiecte de mobilitate”, spune primarul Ioan Popa.

Concret, acesta a explicat că un turist danez, ca exemplu, dacă ajunge pe Aeroportul din Timișoara nu are, practic, nicio soluție de transport până la Văliug sau la Băile Herculane. La fel cum, spre exemplu, trenurile regio pot fi transformate în tramvai, ca afară, pe rutele urbane.