Primarul Ioan Popa, despre ministrul cărășean al Transporturilor: „Cred că există un respect reciproc”

Sorin Grindeanu este singurul cărășean care face parte din Guvernul Ciucă, preluând mandatul de ministru al Transporturilor. Cât de mult ajută această numire în implementarea proiectelor de la nivelul Reșiței?

Proiectul grandios gândit de Primăria Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș, cel al trenului cu hidrogen, are cu siguranță nevoie de sprijin cât cuprinde. Va veni sau nu acest sprijin pe linie de Minister al Transporturilor odată cu numirea cărășeanului Sorin Grindeanu în fruntea sa? Care este relația primarului Ioan Popa cu noul ministru, originar din Caransebeș?

„Eu personal cu Sorin Grindeanu am avut o relație mai mult decât rezonabilă în ultimii patru ani, de fiecare dată când ne-am întâlnit am avut o relație bună. Cred că există un respect reciproc. Eu îl respect și cred că și din partea lui se întâmplă același lucru. Proiectul modernizării căii ferate Timișoara – Voiteg – Stamora – Voiteg – Reșița – conexiune cu Aeroportul Timișoara este unul care este deja lansat, este prins în PNRR, cu subiect și predicat. La ora asta trebuie să semnăm contractul pentru SF și PT, adică avem un ofertant foarte serios, suntem în ultimele zile și o să vă anunțăm rezultatul.”, a fost răspunsul lui Ioan Popa, întrebat cum va continua proiectul ambițios al Banatului, odată cu numirea lui Sorin Grindeanu, având în vedere și faptul că cele 4 instituții au lideri PNL și USR.

banner 970 x 250