Edilul comunei Berzasca, Petru Furdui, este de părere că dezvoltarea potențialului turistic românesc ar aduce nenumărate beneficii economice țării noastre, acesta subliniind totodată că unul dintre meritele Guvernului Dăncilă în acest sens se referă la împărțirea bugetului pe categorii de cheltuieli și interese.
Nu este pentru prima dată când primarul comunei Berzasca atrage atenția asupra faptului că potențarea turismului în zonă nu înseamnă numai structuri de cazare, ci și calitatea serviciilor oferite. În caz contrar, „omul vine, pleacă și nu se mai întoarce”. Edilul Furdui a avut în minte inclusiv calitatea serviciilor, în contextul intenției de a declara comuna pe care o conduce drept stațiune turistică de interes local, pentru a putea atrage astfel fonduri: „Noi trebuie să identificăm foarte bine care sunt alternativele, soluțiile financiare pentru a realiza dezvoltarea”.
Furdui merge mai departe și subliniază că unul dintre lucrurile bune ale Guvernului răpus de moțiune se referă la împărțirea bugetului pe categorii de cheltuieli și interese: „Pentru prima dată, Guvernul vine și alocă buget Ministerului Turismului care ar trebui să fie unul dintre cele mai importante sectoare economice din România și care ar putea să aducă multă plus valoare. Asta pentru că, în primul rând, nu vinzi resurse, vinzi servicii, vinzi poveste, vinzi frumosul”, fapt care favorizează dezvoltarea comunităților în manieră diferențiată.
Primarul Berzascăi spune că nu va putea concura niciodată, spre exemplu, cu stațiunea Băile Herculane, întrucât nu va avea niciodată șanse să obțină punctajul necesar. Însă, cu un capitol bugetar care se adresează stațiunilor balneoclimaterice, Băile Herculane ar putea intra în competiție cu celelalte stațiuni care se încadrează în această categorie, lucru valabil și pentru zonele montane.
Singurul loc în care edilul este convins că nu va pierde teren se referă la bugetul creat care se adresează stațiunilor de interes local. Astfel, prin intermediul acestui oportunități, bătălia va fi una fair-play: „Șansele sunt mult mai mari decât dacă am fi toți la grămadă, stațiunile de interes național având ocazia să se bată pentru bugetul lor”.
În același timp, Petru Furdui intenționează să aducă în atenția guvernanților nu doar comuna pe care o conduce, ci și dezvoltarea zonei Clisurii Dunării – ca zonă investițională aparte, cum este Delta Dunării: „Dacă Delta Dunării are un specific al ei, la fel se-ntâmplă și în cazul Clisurii Dunării. Dacă nu vom face și nu vom împământeni chestiunea asta, vom pierde valoarea Clisurii Dunării. Avem exemplele din județul Mehedinți, unde există o dezvoltare haotică și această dezvoltare haotică va merge până la un moment dat până se va sufoca”, a concluzionat edilul-șef al comunei Berzaca pentru expressdebanat.ro.