Institutele culturale francez și german se mută în buricul târgului! Bolnavii de la Dermatologie, relocați

Anul 2021 când Timișoara va fi capitală culturală europeană bate la ușă și pregătirile în oraș sunt în toi. Un proiect vechi se va materializa în sfârșit, respectiv mutarea institutelor culturale în clădirea din centru unde ani întregi a activat Clinica de Dermato-Venerologie a Spitalului Municipal. S-a găsit loc și pentru ultimii bolnavi care mai erau tratați acolo.

Nicolae Robu a fost vineri cu cei de la Ambasada Franței și cu reprezentanții celor două institute culturale în vizită la locația unde se mai găseau pacienți care fac radioterapie. Clinica de Dermatologie e relocată de câțiva ani în Complexul Studențesc. „Le-am explicat că aveam intenția de multă vreme, dar, din păcate, nu am fost în măsură să reabilităm clădirea, pentru că nu am avut soluții de eliberare completă. Am mutat demult Dermatologia, dar mai era o aripă, de dimensiuni importante, cu bolnavii aflați la radioterapie. Aceștia nu pot fi mutați oriunde, ci numai unde se face terapia prin radiații, deoarece este o procedură foarte solicitantă pentru organism”, a explicat primarul.

Bolnavii care necesită acces la radioterapia care se face la Clinicile Noi vor fi mutați într-o clădirea de pe intrarea Doinei, din spatele pieței Mărăști, unde au învățat și cei din ciclul primar de la Lenau. „Se va muta, ca parte a Spitalului Municipal, pe Intrarea Doinei, acolo unde a fost o hală în paragină. Am făcut o amenajare și am mutat elevii de clasele mici de la Lenau. Clădirea a devenit disponibilă, pentru că am găsit o soluție mai bună pentru elevii de la Lenau”, a mai detaliat Robu.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Sursa foto: timpolis.ro

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/