Primarul Fritz: Timișoara a fost jefuită de terenuri, clădiri industriale, vile centrale

Colterm sisteaza alimentarea cu caldura a Timisoarei

Dominic Fritz anunță că va solicita Guvernului transmiterea în domeniul public al Timișoarei a peste 50 de hectare de teren, pe care funcționează CET Sud. „De-a lungul anilor, orașul a fost jefuit de terenuri, clădiri industriale, vile centrale. Vrem să evităm riscul ca și aceste 53 de hectare de la CET Sud să aibă aceeași soartă”, a afirmat primarul Timișoarei.

Primăria Timișoara vrea să aducă în patrimoniul orașului peste 50 de hectare de teren. Este vorba de terenul pe care funcționează CET Sud, aflat în proprietatea statului român. Așadar, Dominic Fritz vrea să solicite Guvernului României transmiterea în domeniul public al orașului a celor peste 50 de hectare. În acest sens, edilul-șef a înaintat Consiliului Local Timișoara un proiect de hotărâre care va fi discutat în ședința de astăzi. Aceste terenuri se află în administrarea Colterm și conform legii, ar trebui să aparțină domeniului public al orașului.

Este încă unul din demersurile pe care le facem pentru întregirea patrimoniului orașului. Cerem Guvernului României să transfere cele 53 de hectare de la CET Sud în proprietatea Timișoarei pentru a putea continua investițiile de modernizare și salvare a sistemului de termoficare centralizat. Este o acțiune absolut firească de a preveni orice tentație ca acest teren să ajungă prin mijloace dubioase la persoane care nu au nicio legătură cu interesul orașului și Timișoara să fie din nou devalizată. Din păcate Timișoara are o tristă tradiție în acest domeniu: de-a lungul anilor orașul a fost jefuit de terenuri, cladiri industriale, vile centrale. Vrem să evităm riscul ca și aceste 53 de hectare de la CET Sud să aibă aceeași soartă. Sunt convins că Guvernul României va înțelege miza demersului nostru și va urgenta acest transfer de proprietate”, a spus primarul Dominic Fritz.

Pe aceste terenuri se află instalații, utilaje, drumuri de exploatare, calea ferată pe care ajunge cărbunele, platforme de depozitare, conducte, 87 de construcții tehnice pe care Colterm le folosește în activitatea de producere și distribuţie a energiei termice.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Primăria Municipiului Timișoara are planuri de salvare și modernizare a sistemului de termoficare local, pe aceste terenuri, astfel încât a depus deja un proiect pentru fonduri europene în valoare de 230 de milioane de lei pentru producerea energiei electrice și termice prin cogenerare de înaltă eficiență”, a informat Primăria Timișoara.

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/