Primarul Fritz, planuri de a realiza trotuare albe sau bej pe un bulevard, pentru a reduce încălzirea globală la Timișoara

Dominic Fritz a efectuat, astăzi, o vizită pe șantierul B-dului Cetății, unde lucrările de modernizare au început luni. Primarul Timișoarei a anunțat că intenționează să realizeze trotuare bej sau albe, pentru a reduce încălzirea globală în oraș.

B-dul Cetății, una dintre cele mai importante artere din Timișoara, a intrat în șantier de ieri. Aici vor fi realizate lucrări de modernizare, în cadrul unui proiect în valoare de 17 milioane de euro.

Astăzi, primarul Dominic Fritz, însoțit de viceprimarul Ruben Lațcău, a efectuat o vizită pe șantier, anunțând că trotuarele de pe acest bulevard vor avea culoarea bej sau alb, cu scopul reducerii încălzirii globale în Timișoara.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px
Vom încerca să avem un trotuar de culoare bej sau alb, vedeți odată cu încălzirea globală ce mult contează și culoarea. Există mai multe soluții tehnice, asfaltul colorat este scump, așa că discutăm variante”, a declarat Dominic Fritz.
De asemenea, primarul Timișoarei a mai precizat că liniile de tramvai de pe B-dul Cetății vor fi înierbate și încadrate de copaci.
Primul proiect care reflectă în mare parte viziunea noastră pentru transportul în oraș este Bulevardul Cetății. Trotuare de 2 metri lățime, de culoare deschisă pentru ca vara să nu se încingă, și piste de biciclete de 1,5 metri lățime pe ambele părți. Liniile de tramvai vor rămâne în mijlocul bulevardului, dar vor fi înierbate și încadrate de copaci. De asemenea, pe timpul lucrărilor am cerut să salvăm cât mai mulți dintre copacii existenți acum pe această arteră”, a detaliat Dominic Fritz.
Primarul Timișoarei a mai adăugat că sunt șanse ca șantierul de pe B-dul Cetății să fie închis cu jumătate de an înainte de termenul stabilit, adică la sfârșitul anului 2022.

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/