Primarul Fritz, mulțumit de spectacolele din Piața Unirii, din deschiderea TM2023: „A fost un weekend istoric”

taraf caliu1

Deși concertul susținut de Taraf de Caliu a fost criticat de către unii timișoreni, primarul Dominic Fritz susține că este mulțumit de spectacolele care au avut loc în Piața Unirii, în deschiderea Timișoara 2023. „A fost un weekend istoric”, a precizat edilul-șef.

Dominic Fritz a comentat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, weekendul din deschiderea oficială a Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023. Astfel, edilul-șef susține că ultimele zile au fost istorice pentru oraș.

A fost un weekend istoric pentru Timișoara. Probabil de mulți, mulți ani Timișoara nu a mai fost atât de frumos și de tare în lumina reflectoarelor ca în acest weekend de deschidere al Capitalei Culturale. A fost o atmosferă extraordinară în oraș, și nu doar în centru, ci și în multe, multe cartiere. Noi estimăm că au participat vreo 60.000 de persoane la evenimentele de la deschidere, 130 de evenimente care au făcut parte oficial din acest weekend de deschidere. Dar dincolo de aceste 130 de evenimente oficiale, au fost zeci de evenimente organizate de organizații, de operatori culturali pe cont propriu și care s-au adăugat la efervescență în acest weekend. Timișoara a fost văzută de toată lumea în acest weekend de deschidere. Au fost peste 200 de jurnaliști acreditați în oraș, au fost peste 50 de ambasadori și consuli din toată Europa și toată lumea, mai mulți miniștrii și mulți, mulți oaspeți din țară și din străinătate. Pot să vă spun dintr-o perspectivă personală că reacțiile pe care le-am primit pe parcursul weekendului au fost covârșitor de pozitive. Cei care au venit în Timișoara s-au simțit foarte bine, au fost copleșiți în mod pozitiv de oferta culturală a orașului, dar și de atmosfera de efervescență în oraș”, a afirmat Dominic Fritz.

Întrebat dacă i-au plăcut spectacolele organizate în Piața Unirii în deschiderea Timișoara 2023, concertul celor de la Taraf de Caliu fiind criticat de unii timișoreni, Dominic Fritz a precizat că, din punctul său de vedere, toate evenimentele au fost de succes.

celtic transilvania 1000x100px

Eu cred că toate ceremoniile de deschidere au fost de succes, altfel nu ar fi venit atâția oameni care s-au și bucurat în piață. Eu mă bucur de bucuria oamenilor, a timișorenilor. Important este că suntem Capitala Europeană a Culturii. Nu a fost gândită niciodată această deschidere ca o festivitate în care ne celebrăm doar pe noi, ci în care celebrăm Europa, bineînțeles arătând și ceea ce avem de oferit. Eu cred că foarte mulți oameni s-au bucurat de aceste celebrări. Nu există nimic care să-i satisfacă pe toți. Iar pentru mine cel mai important sunt reacțiile covârșitor de pozitive pentru tot acest weekend. Mulți au spus că niciodată sau nu-și amintesc, mai ales din generația tânără, să simtă un astfel de vibe în Timișoara și pentru asta sunt recunoscător”, a declarat edilul-șef.