Fritz: Banii europeni nu cad din cer. Cine atacă europenitatea Timișoarei pune în pericol dezvoltarea orașului

fritz stpt

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a atras atenția asupra importanței fondurilor europene pentru dezvoltarea orașului. „Banii europeni nu cad din cer. Cei care atacă europenitatea Timișoarei pun în pericol dezvoltarea Timișoarei”, a semnalat edilul-șef.

Dominic Fritz a vorbit, într-un mesaj postat pe Facebook, despre importanța fondurilor europene în ceea ce privește dezvoltarea Timișoarei.

Săptămâna asta am câștigat o finanțare record de 63 de milioane de euro fonduri europene cu care cumpărăm 55 de tramvaie, firobuze și autobuze electrice. Este cea mai mare finanțare câștigată de Primăria Timișoara în istorie. Reușim să înlocuim întreaga flotă de transport public, doar cu fonduri europene. Fără bani europeni, efortul de a schimba în total 150 de autobuze, firobuze și tramvaie ar fi fost o misiune imposibilă. Dar banii europeni nu cad din cer. Ei sunt bani munciți de o infirmieră din Germania, de un șofer de autobuz din Spania sau de o învățătoare din România și ajung la noi pentru a trăi mai bine în Timișoara. Sunt o manifestare concretă a solidarității europene, ca valoare de bază a Uniunii Europene”, a afirmat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz mai susține că persoanele care atacă valorile europene pun în pericol dezvoltarea Timișoarei.

Cei care atacă europenitatea Timișoarei pun în pericol dezvoltarea Timișoarei. Nu poți să ataci în mod constant valorile europene care sunt și valorile Timișoarei – toleranța, respectul, deschiderea față de cel de lângă tine – și să te pretinzi preocupat de dezvoltarea orașului. Nu poți să scuipi Europa în față și în același timp să ceri bani de la ea. Discursul politic duplicitar, anti-european și anti-timișorean e un pericol pentru prosperitatea Timișoarei. De aceea mă voi lupta în aceeași măsură pentru bani europeni și pentru o Timișoară bazată pe valori, nu pe golănie”, a adăugat primarul Timișoarei.