Primarul Felix Borcean: „Va urma o avalanșă de scumpiri în toată țara!“

Şedința de astăzi a Consiliului Local Caransebeș a fost, mai degrabă, ca o adiere de vânt, față de ceea ce se anunțase din partea grupului PSD cu privire la abrogarea a două proiecte de hotărâre care, după părerea social-democraților, afectează bugetul contribuabililor.

Dacă pentru proiectul de hotărâre care a majorat și introdus unele taxe la compartimentul de Stare Civilă se vor pune pe hârtie unele amendamente pentru ședința de consiliu următoare, la tarifele de la gunoi, care au fost majorate de la 1 ianuarie, nu există rezolvare, spune primarul Felix Borcean.

„În cazul taxelor la Starea Civilă, se mai poate discuta pe marginea unora dintre ele, și aici dau și un exemplu: s-a aprobat o taxă pentru cei care doresc să-și oficieze căsătoria civilă în altă parte decât la Primăria Caransebeș, dar se pot înregistra și excepții, pentru persoanele care nu se pot deplasa de la domiciliu din cauze medicale grave să se aplice gratuitatea. Toate aceste amendamente la proiectul de hotărâre se vor discuta în ședința următoare”, ne-a declarat primarul Borcean.

Edilul-şef al oraşului de pe Timiş şi Sebeş a vorbit și despre proiectul privind abrogarea unui proiect anterior, prin care s-au majorat tarifele la Transal Urbis.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Tarifele la gunoi nu pot reveni la ceea ce a fost și nici nu se pot aplica la un preț mai mic față de cel actual. Membrii PSD au venit astăzi cu o listă de tarife practicate în alte părți, această listă de altfel circulă de câteva zile pe rețelele de socializare. Prețurile, prezentate în mod vădit tendențios, nu reflectă realitate, pentru că la Caransebeș au pus tariful practicat la gospodării, adică 15 lei pe lună de persoană, în timp ce la restul localităților au prezentat niște prețuri înainte de majorare și le-am demonstrat în timp real acest lucru, căutând imediat pe internet prețul la gunoiul menajer de la una dintre localitățile aflate pe lista lor”, spune Felix Borcean.

Este normal ca persoanele de la case să plătească mai mult decât cetățenii de la bloc, s-au auzit voci din sala de ședință, pentru că gospodarul de la case mai aruncă la gunoi și, de exemplu, vegetația uscată sau alte resturi rezultate în urma curățeniei de la curte și grădină.

„Ușor, ușor, o să vedem în toată ţara o avalanșă de scumpiri în această perioadă la acest sector, astfel că municipiul Caransebeș nu va fi arătat cu degetul din acest punct de vedere. Noi ne-am făcut datoria încă de când Guvernul a obligat prin lege introducerea acelei taxe de mediu de 80 de lei la fiecare tonă de gunoi, pentru a se asigura buna funcționalitate a serviciului de salubritate”, a mai adăugat primarul municipiului Felix Borcean.

publicitate si promovare online banner maxagro