Primarul Felix Borcean şi morile de vânt de la Spitalul Municipal Caransebeş

După ce a vorbit despre lacunele din Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, primarul Felix Borcean se vede nevoit să reia subiectul pe Facebook-ul Primăriei Caransebeș, în urma multiplelor comentarii negative la adresa administrației și în special a unității medicale. 

Primarul municipiului Caransebeș a amintit, în urmă cu câteva săptămâni, despre stadiul auditului realizat la Spitalul Municipal de Urgență și că printre paginile controlului a găsit nereguli de neînțeles pentru el, astfel că i-a fost întărită ideea construirii unui nou spital.

„Se cheltuie foarte mulți bani inutil la spital, de exemplu pe medicamente sume foarte mari, la cantină nu sunt foarte bine definite porțiile, un lucru pe care eu nu l-am știut că trebuie să fie porții normale, porții pentru diabetici și porții pentru pacienții cu tuberculoză, sunt prețuri recomandate, o porție normală costă 10 lei, dar poate să fie și mai mică, or la noi e 16,7 lei fără TVA. Și atunci te întrebi de ce stă omul ăsta la spital, păi stă că stă bine, stă bine în ghete, nu plătește chirie, sunt lucruri incredibile pe care le-am aflat despre spital”, menționa într-o conferință de presă primarul Felix Borcean.

După comentariile foarte multe și deloc bune la adresa sa, dar și a Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, în care oamenii se întrebau cum e posibil să spui că pacienții, oamenii își doresc să fie în spital pentru că nu se plătește chirie, primarul Borcean revine cu următoarea declarație:

„Văd că foarte multe persoane au înțeles greșit vorbele mele sau eu nu am reușit să mă fac înțeles. Când spuneam de cei care stau în spital fără să plătească chirie sau chirii modice mă refeream la unele persoane juridice, iar când mă refeream la medicamente, atâtea câte își mai permite spitalul, vorbeam de achiziționarea lor la prețuri foarte mari, existând probabil anumite cârdășii între firmele de medicamente și unii medici”, spune Felix Borcean pe pagina de Facebook a Primăriei Caransebeș după zecile de comentarii negative.

Și la această declarație, edilul pare că stârnească reacții unele negative, altele pozitive, însă ceea ce este de notat…, dacă citim cu atenție răspunsurile la comentarii vom observa o înverșunare a unui om care nu-și dă numele, însă răspunde pe facebook cu titulatura de ”Caransebeșul Real”…, și care și-a propus să schime opinia tuturor celor care au postat negativ la adresa spitalului și în special a primarului Felix Borcean. Deși comentariile au fost postate în urmă cu două săptămâni, când a apărut postarea, Caransebeșul Real a răspuns la foarte multe din comentarii doar ieri și astăzi (07.02 – 08.02). Mai mult, atât insistă în răspunsuri încât, după lungi discuții îi îndeamnă pe cei care au postat să-l susțină pe primarul Felix Borcean.