Primarul Felix Borcean, răstălmăcit! De primarul Felix Borcean!

Organigrama Primăriei Municipiului Caransebeş va fi modificată în scopul eficientizării activității din administrația publică locală. Deși primarul Felix Borcean nu a înaintat o dată exactă când va fi definitivată, el a spus că unele compartimente și chiar instituții vor fi comasate sau absorbite.

„O să începem lucrul la conturarea acestei organigrame în Primărie. Dacă se schimbă organigrama, asta nu înseamnă concedieri masive. Au apărut în presă articole prin care se presupunea că am spus că aș da afară 70 de oameni… Nu! Eu am spus că Primăria ar putea funcționa și cu un personal mai redus, un număr mai mic de oameni. Dar de aici până a da afară un număr de oameni este cale lungă”, a menționat Felix Borcean în cadrul conferinței de presă susținută la finalul unei ședințe a Consiliului Local.

Edilul a ținut să menționeze că are proprietatea limbii și știe ce vorbește atunci când jurnalistul Victor Nafiru a ținut să-i aducă aminte că toată presa cărășeană a preluat declarația lui, precum că vor urma concedieri masive în Primăria Caransebeș și societățile aparținătoare.

CITEȘTE ȘI: Felix Borcean pregătește restructurări și retrogradări în Primăria Caransebeș! Pe bază de probabilități!

„E adevărat că limba română are foarte multe conotații, dar și presa le poate răstălmăci!”, a precizat primarul Borcean, după ce tocmai îşi… răstălmăcise fostele declarații.

Actualul edil-şef a a ținut să prezinte un citat din Marcel Vela, fostul primar al Caransebeșului. „Un primar poate să fie și tractorist, ideea este să-și creeze o echipă cu care să poată să lucreze. Deci primarul nu trebuie să fie un absolvent de facultate de administrație publică, drept sau altceva… Primarul poate să fie oricine!”, spune Felix Borcean.

Cu toate că citează din Marcel Vela, actualul primar are în plan să desființeze o parte din ceea ce a realizat și i-a lăsat moștenire Marcel Vela.

„Am în plan comasarea societății Gugulania Land cu societatea Cazare și Servicii, am în plan aducerea în subordinea primăriei a Poliției Locale, am în plan desființarea unor funcții de director servicii, dar o să le creionăm pe hârtie și când va fi cazul le vom pune în aplicare”, a mai spus Felix Borcean, care nu a mai susținut declarația de acum câteva luni, când punea restructurarea de personal pe seama bugetului redus de salarii. Acum a specificat că modificarea organigramei se bazează în principal pe eficientizarea activității.