Primarul Felix Borcean, propunere-şoc pentru trezirea Aquacaraş: „Haideți să intrăm toţi în grevă și să nu mai plătim factura la apă!“

Nemulţumirile cetăţenilor din Caransebeş privind serviciile prestate în oraş de către societatea judeţeană de apă-canal Aquacaraş, condusă de Nicolae Miu Ciobanu, l-au făcut pe primarul Felix Borcean să propună acestora… refuzarea la plată a facturilor!

Problemele asociației de proprietari din cartierul ACH al municipiului Caransebeș au fost aduse în fața consilierilor locali ca o altă palmă adusă societății de distribuție a apei potabile Aquacaraș. Președinta de asociație a prezentat o ilegalitate acceptată de Sucursala Caransebeș, și anume întocmirea de contracte individuale cu Aquacaraș, deși locatarii sunt constituiți în asociație.

Efectul nu este neapărat de diminuare a numărului de proprietari din asociație, ci întrebarea se pune cine va suporta pierderile de la apometrul din apartament până la apometrul de la intrarea în scara blocului pe care le percepe la factura lunară Aquacaraș, spune dna Florica Trica. Aceasta a menționat că a venit special să prezinte problema directorului Nicolae Miu Ciobanu, care însă nu a dorit să răspundă întrebărilor și a părăsit sala de ședință imediat după ce și-a expus problema privind fosta uzină de apă.

leader board 728 x 90 px

„Am venit anumit pentru că am știut că este dânsul aici, să-i spunem de apa care este menajeră, și nu potabilă, și de celelalte probleme. Şi a plecat fără să răspundă, să-i fie rușine că a plecat! Avem apă mizerabilă, avem apă menajeră și plătim pentru apă potabilă! De ce pe vremea dlui Ursulescu se putea încasa factura ca apă menajeră?”, a întrebat Florica Trica.

Primarul Felix Borcean a spus că se bucură că în sfârșit oamenii înțeleg că nu Primăria este vinovată pentru calitatea apei din Caransebeș și, mai în glumă, mai în serios, a declarat că oamenii ar trebui să intre în grevă din cauza apei, acțiune pe care el ar susține-o!

„Haideți să intrăm într-o grevă și să nu mai plătim toți factura la apă, toate asociațiile, toți locatarii de la case! Eu sunt de acord, ne taie apa la tot orașul și gata! Şi atunci să vedem din ce mai trăiesc ei, cei de la Aquacaraş!” – primarul Felix Borcean.

Consilierul PSD Florin Bogdea a întrebat executivul Primăriei de ce nu preia drumurile de la ACH pentru ca Aquacaraș să poată investi în reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, iar primarul Felix Borcean a explicat: „Nu e așa de simplu. Am fost în cartier de câteva ori, sunt proprietari care doresc acest lucru și atunci noi am face drumurile, parcări, locuri de joacă, Aquacaraș ar putea interveni măcar la reparații, dar sunt foarte mulți proprietari neinteresați, unii sunt plecați în străinătate, și atunci ei trebuie să-și rezolve situația cadastrală și să fie de acord cu predarea drumurilor”.Consilierul Bogdea a venit cu propunerea ca Primăria să plătească pentru rezolvarea situației cadastrale ca să se iasă din impas, însă primarul Borcean a replicat că nu aşa nu ar fi fair-play pentru restul cetățenilor acestui oraș care își plătesc taxele pentru propria casă și nici nu trebuie să tragă Primăria să le rezolve problemele dacă nu toți locatarii din ACH sunt interesați.

Menționăm că acest cartier s-a format ca un cartier de locuințe de serviciu pentru cei care au lucrat la Hidroconstrucția, însă în anii 90 societatea le-a împărțit terenul de sub locuințele cumpărate, la fel și drumurile, pentru a se întreține singuri. De atunci, drumurile nu au mai fost asfaltate, iar rețelele de apă și canal au fost doar reparate pe cheltuiala cetățenilor.