Primarul Felix Borcean privește spre viitor. Molidul crește încet, ajunge la vârsta adultă în circa 50 de ani

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani se plantează și nu se taie la Spitalul din Caransebeș. Acțiunea este una programată înainte ca managerul Cican să-și înceapă activitatea, dar o salută și a și dat o mână de ajutor.

S-au plantat puieți de conifere la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, o acțiune a conducerii unității medicale în care au fost implicați elevii Clubului Impact Vox și membrii asociației SimȚim la Fel. Cele 65 de fire de molid au fost oferite de către ICAS, Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice din Caransebeș, prin bunăvoința lui Ionică Antonescu. Printre cei care au ajutat copiii se numără primarul municipiului, Felix Borcean, directorul medical Happy Singh, precum și cadrele didactice care i-au însoțit pe elevi, ne-a precizat șeful serviciului administrativ al spitalului, Marius Cazacu.

„Este prima acțiune de acest fel de foarte mulți ani, când o echipă de copii coordonată de profesori face o astfel de acțiune de ecologizare în curtea spitalului. Spun că este o acțiune simbolică, pentru că spitalul este la un nou început, o stare de resetare și poate că și această plantare de pomi nu vine decât să completeze această situație în care se află spitalul. Îi felicit pe copii și mulțumim pentru sprijin domnului Antonescu pentru că ne-a oferit puietul de molid și sper ca acțiunea să nu fie singulară.”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

La finalul acțiunii, elevii au fost invitați într-un tur al spitalului pe anumite secții pentru a observa activitatea medicilor și a asistentelor și condițiile din unitatea medicală, o acțiune a porților deschise, care se va repeta în următoarea perioadă cu alte grupe de elevi.