Primarul Felix Borcean are veşti proaste şi foarte proaste! Ultimele, despre Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș!

Bugetul centralizat al instituțiilor publice și activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii pe anul 2018 s-a aprobat de către Consiliul Local al Municipiului Caransebeș, deși consilierii social-democrați s-au abținut și la acest punct, la fel ca și la votul pentru bugetul doar pentru Primărie.

Potrivit primarului Felix Borcean, în bugetul centralizat al instituțiilor publice, care este în sumă de 55.412.890 de lei, intră în cea mai mare parte bugetul Spitalului Municipal de Urgență, cu suma de 51.504.890 de lei pentru anul în curs. Este un buget în oglindă cu cel al Primăriei Municipiului Caransebeș, spune edilul urbei de pe Timiș și Sebeș.

„La fel ca și bugetul local, la spital aproximativ 80% din buget este alocat fondului de salarii, ceea ce înseamnă că vor rămâne foarte puțini bani pentru alte cheltuieli, cum ar fi plata furnizorilor de medicamente sau de utilități. La ora actuală spitalul se confruntă cu o criză mai mare decât cea din administrație, are un cuantum al datoriilor și al arieratelor însumate la aproape 9 milioane de lei, o sumă care este relativ asemănătoare cu suma datoriilor către municipiul Caransebeș. Deci, dacă am recupera toate datoriile și restanțele avute de cei care uită sau nu vor să le plătească, și aici mă refer la impozite pe clădiri, terenuri și foarte multe amenzi, persoane fizice și juridice, atunci s-ar acoperi datoriile spitalului”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.