Primarul din Variaș, racolat de la PSD de Pro România, cap de listă pentru Senat

Adrian Pau deschide lista pentru Camera Deputaților din partea Pro România, iar primul loc pentru Senat este ocupat de primarul din Variaș, Nicu Birău. Campania pentru alegerile parlamentare va fi una atipică, spune coordonatorul filialei Timiș, dar Pau susține că ținta a fost deja stabilită: doi senatori și un deputat.

„Colegii noștri de la ALDE, de ieri, au devenit membri Pro România. Candidații pentru alegerile parlamentare din partea Pro România au fost cei pe care i-au stabilit organizațiile locale. Nicolae Birău va deschide lista la Senat, iar Marian Coandă va fi locul II la Camera Deputaților, listă pe care o deschid eu. Vreau să cred că vom reuși să obținem un senator și doi deputați”, a spus Adrian Pau.

Nicu Birău a spus că decis să candideze după ce au avut loc alegerile locale. Inițial, propunerea de a ocupa primul loc pe lista pentru Senat i-a fost adresată lui Sorin Ionescu (tot PSD), dar a refuzat „din motive personale”.

leader board 728 x 90 px

„Trăim niște timpuri și vremuri atipice. Modul nostru de a comunica cu cetățenii este un mod direct pe care ni-l doream. Din păcate ne adaptăm situației. Alegerile locale au fost un test pe care l-am trecut așa cum ne-am propus. Acest nou test care ne-a validat în preferințele oamenilor. Cred că pot să îmi ajut comunitatea și județul dintr-o funcție superioară. Sunt foarte multe legi și probleme întâmpinate în administrație la care cred că pot să îmi aduc aportul pentru a le îmbunătăți și astfel să facilitez lucrul edililor cu cetățenii”, a spus Nicu Birău.

Adrian Pau a mai spus că și Călin Dobra a fost invitat să facă parte din Pro România, dar „încă așteaptă să se încheie listele la PSD”. „În ultima discuție pe care am avut-o duminică încă spera că e locul doi la Camera Deputaților. Acum cred că încă speră. El este un visător, un etern visător și probabil asta va rămâne. Și-a luat bilet, să vedem dacă la extragerea loto va fi extras”.

Adrian Pau a fost membru în PDL, în 2016 a fost ales în Camera Deputaților din partea PSD, iar în februarie 2019 s-a alăturat celor din partidul lui Victor Ponta. Depunerea listelor pentru alegerile parlamentare a avut loc ieri și este compusă din Nicu Birău, Roxana Iliescu, Doru Homorodean, Alin Vâşcu și Ramona Iuhasz pentru Senat, iar pentru Camera Deputaţilor – Adrian Pau, Marian Coandă (ALDE), Valentin Korman, Manuel Farca și Cristian Dolecek.