Primarul din Rusca Montană: „După opt ani de zile, a ieșit soarele și în comuna noastră!”

sergiu toma

22 de milioane de lei primește comuna Rusca Montană pentru modernizarea infrastructurii locale. Fondurile sunt alocate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Primarul Sergiu Toma își vede visul împlinit. Aflat la primul mandat, Toma spune că încă de pe vremea în care candida pentru funcția de primar și-a propus să creeze condiții ca la oraș pentru locuitorii din comunitatea sa. Iar zilele acestea este convins că va și reuși acest lucru, după ce Ministerul Dezvoltării a alocat Primăriei Rusca Montană, în urma evaluării proiectelor depuse spre finanțare pe „Anghel Saligny”, suma de 22 de milioane de lei, pentru două investiții.

„Pentru noi a fost o surpriză plăcută, știind că fondurile ministerului sunt limitate. Nu mă așteptam să prind finanțare pentru două proiecte, care, de altfel, erau o prioritate pentru noi. Dar, uite că, a ieșit, în sfârșit, soarele și în comuna noastră, după opt ani de zile. Spun după opt ani, pentru că din 2014, de când căminul cultural a fost reabilitat de Compania Națională de Investiții, comuna nu a mai prin un proiect de o asemenea anvergură! Primul proiect aprobat, cu o valoare de 18.645.160,08 de lei, presupune înființarea rețelei de canalizare, racorduri și stație de epurare în localitățile Rusca Montană și Rușchița. Cel de-al doilea vizează extinderea rețelelor de apă, branșamente și reabilitarea stației de tratare în comună, și are o valoare de 3.354.839.92 de lei.”, ne-a declarat primarul Sergiu Toma.

Următorul pas este semnarea contractelor de finanțare și demararea procedurilor de achiziții publice. „Noi temele le avem făcute, studiile de fezabilitate sunt gata, așteptăm doar să ne cheme pentru semnarea contractelor și dacă licitațiile se desfășoară bine, fără contestații, în prima parte a anului viitor sperăm să ne putem apuca de execuție.”, a mai explicat Toma.

Legat de celelalte trei proiecte depuse spre finanțare pe același program, edilul din Rusca Montană spune că va încerca să se orienteze spre alte surse de finanțare. „Pe lângă apă și canalizare, am mai solicitat fonduri și pentru asfaltarea a 15 km de străzi laterale, împărțite în două proiecte, fiecare cu câte 7,5 km, dar și pentru reabilitarea drumului Ciotorog, care leagă județul Caraș-Severin de Hunedoara. Nu am reușit pe «Anghel Saligny», dar vom încerca să identificăm alte surse de finanțare, pentru că îmi doresc să punem la punct și partea de infrastructură stradală.”, a concluzionat edilul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/