FOTO Lucrări în dorul lelii pe o stradă proaspăt reabilitată din Timișoara

prezan6

O stradă importantă din zona Girocului a fost modernizată, lucrările fiind începute în timpul fostei administrații Robu. La finalul lor, conducerea Primăriei Timișoara susține că a descoperit zeci de nereguli, astfel că firma care a executat lucrările a fost pusă să le remedieze.

Primarul Dominic Fritz, însoțit de viceprimarul Ruben Lațcău au realizat o vizită pe strada Prezan, fosta Lidia, din zona Girocului, care a fost reabilitată în cadrul unui proiect început în timpul fostei administrații Robu. Edilul-șef nu este deloc încântat de cum arată artera, fiind descoperite o mulțime de lucrări făcute de mântuială.

prezan2

Am convenit cu constructorul de la Prezan/Lidia să începem recepția doar a lucrărilor de la linia de troleibuz, pentru a putea da drumul transportului public. În rest, i-am cerut remedierea celor peste 80 de neconformități identificate doar la nivelul execuției: beton în loc de dale, copaci uscați, capace de edilitare neparalele cu bordurile etc. Acum vedem hibele de execuție, dar să nu uităm că proiectul Prezan e modelul tipic de proiect în care contează mașinile și nu oamenii: mai multe benzi auto, unele folosite ca parcare, spațiu înghesuit pentru pietoni și bicicliști și reducerea la maxim a spațiului verde. Idee proastă, proiect slab și execuție a lucrărilor pe măsura ideii și a proiectului. Asta s-a întâmplat pe Prezan/Lidia, unde fosta administrație a demarat un mare proiect de “modernizare” a zonei, care a creat mai multe probleme decât a rezolvat”, a afirmat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei se laudă cu faptul că în momentul în care a preluat mandatul, șantierul de pe str. Lidia este blocat de șase luni, dar că a reușit să deblocheze proiectul.

Am reparat ce putea fi reparat și sperăm să vedem din partea constructorului ultimele remedieri”, a precizat Fritz.

prezan5

prezan4

prezan3

prezan1