Primarul din Oțelu Roșu: „Creșa din cartierul Gai se face 100%!”

cresa copi

Administrația locală de pe Valea Bistrei a predat către Compania Națională de Investiții amplasamentul pentru viitoarea creșă care va fi construită la Oțelu Roșu cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării.

În luna martie, Ministerul Dezvoltării anunța că a aprobat solicitarea depusă spre finanțare de Primăria Oțelu Roșu pentru construirea unei creșe noi în oraș. Investiția este mai mult decât binevenită, în contextul în care în orașul de pe Valea Bistrei există doar o singură astfel de unitate și multe solicitări din partea părinților. Chiar dacă lucrurile nu se mișcă atât de repede pe cât și-ar dori părinții care  nu au în grija cui să-și lase copiii, primarul Luca Mălăiescu dă asigurări că investiția va fi realizată.

„Noi suntem trecuți pe lista sinteză, finanțarea există, iar din acest moment lucrurile sunt cât se poate de clare, așteptăm să fim chemați pentru a semna contractul cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții, care se ocupă de tot ceea ce ține de licitații și execuție lucrări. Între timp, am predat și amplasamentul către CNI, suprafața de 2.500 de metri pătrați cerută, și după ce semnăm și contractul, noi ca și primărie nu mai avem ce face, pentru că totul trece în curtea lor, urmând ca, la final, să ne predea creșa la cheie. Un lucru este cert, creșa se va face, nu mai există cale de întoarcere! Totul depinde doar de cât de repede se mișcă lucrurile la CNI.”, a declarat primarul din Oțelu Roșu.

Creșa de la Oțelu Roșu va fi ridicată în cartierul Gai, pe o suprafață construită de 1.024 de metri pătrați, și va avea o capacitate de 40 de locuri. Aceasta va beneficia de dotări moderne, săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie, cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber. Totodată, clădirea va avea și panouri solare montate pentru a asigura un aport de energie din surse regenerabile.