Primarul din Iablanița și-a învățat lecția! „Cetățenii comunei nu sunt vinovați că primarul nu e de la PNL”

victor terteleaca

Nemulțumit de faptul că nu a primit niciun leu de la Guvernul interimar Cîțu, Victor Terteleacă susține că nu este normal ca oamenii din comună să sufere doar pentru simplul fapt că primarul nu are aceeași culoare politică ca a celora care astăzi se află la conducerea țării.

Primăria Iablanița a solicitat puțin peste 600.000 de lei pentru cofinanțarea unor proiecte locale, pentru achitarea unei datorii mai vechi, dar și pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare până la finalul anului. Din suma solicitată, Primăria Iablanița nu a primit nimic, spre îngrijorarea primarului PMP Terteleacă, care nu vede cum se va descurca în perioada următoare.

„Am cerut 603.000 de lei pentru cofinanțarea proiectului de alimentare cu apă și canalizare la Iablanița, pentru iluminatul public, unde mai avem o diferență la acest proiect, pentru salarii și pentru datoria pe care o mai am către Ocolul Silvic Banatul Montan, în sumă de 200.000 de lei. Nu știu cum ne vom descurca, probabil că nu o să depunem tranșă pentru apă – canalizare, pentru că nu pot depune dacă nu dovedesc că am plătit și de la bugetul primăriei. Mi-e foarte greu. Nu știu ce am să mă fac cu rata la bancă, pentru că în luna noiembrie avem scadența, 200.000 de lei am la creditul pe care îl avem luat încă de acum trei ani, în sumă de 1,7 milioane de lei. E foarte greu, chiar am rămas surprins că nu am fost cuprinși nici măcar cu câteva mii de lei, așa cum au fost colegii de la PSD. Deci nu mă așteptam la o asemenea atitudine din partea Guvernului Cîțu.”, a declarat Victor Terteleacă.

Întrebat cum vede situația pe mai departe, primarul ne-a mărturisit că și-a învățat lecția și că va proceda diferit de anul viitor. „Nu vom mai putea credita comuna sub nicio formă. Am de învățat din situația actuală! Anul viitor o să prevăd din start bani de salarii pentru întreg anul și nu o să mai facem nimic. Vom sta și ne vom uita la stele, dacă cei de la București cred că așa se face administrație în țara asta, în funcție de culoarea politică. Nu cred că este normal așa, și nu cred că cetățenii comunei sunt vinovați că primarul are altă culoare politică decât PNL!”, a concluzionat Victor Terteleacă.