Primarul din Dognecea țintește fondurile PNRR pentru înființarea unui centru de zi

rof remus

Remus Rof solicită finanțare europeană pentru implementarea unui proiect ce are în vedere sprijinirea copiilor din familii defavorizate și nu numai.

Administrația locală din Dognecea se pregătește să depună un nou proiect pe Programul Național de Redresare și Reziliență pentru atragerea fondurilor necesare în vederea reabilitării și eficientizării energetice a centrului social cultural din comună. Clădirea se află în imediata vecinătate a Primăriei Dognecea, iar în trecut imobilul a folosit drept școală. Acum, primarul Remus Rof vrea să înființeze aici un centru de zi pentru copii.

„Am pregătit toată documentația pentru a depune proiectul pe PNRR, pentru eficientizarea energetică a centrului social cultural. Am gândit să înființăm aici un centru de zi pentru copii, unde aceștia să servească o masă caldă, să facă tot felul de activități recreative după orele de școală, să beneficieze de tot suportul necesar. Cumva, gândim acest proiect pentru copiii care nu se bucură acasă de o situație materială bună, și pentru care astfel de sprijin din partea comunității contează. Dar pentru a reuși să implementăm acest proiect, trebuie mai întâi să obținem finanțarea necesară pentru reabilitarea acestei clădiri. Și sunt sigur că vom reuși, cum am reușit și cu celelalte proiecte depuse pe PNRR.”, ne-a declarat primarul comunei Dognecea.

1000x100 casa brutarului

Reamintim că administrația locală Dognecea a semnat în decembrie 2022 cu Ministerul Dezvoltării două contracte de finanțare, în valoare totală de 11,5 milioane de lei, pentru reabilitarea/ eficientizarea energetică a patru blocuri de locuințe și a școlii gimnaziale din localitate. Banii pentru cele două investiții vin din PNRR.