Primarul din Coronini: „Este nevoie să ne dezvoltăm și pe parte turistică!”

După ce a reușit să pună la punct infrastructura locală în cei zece ani de mandat, primarul social-democrat Ilie Boboescu consideră că a venit momentul să se implice mai mult în dezvoltarea turistică a comunei de la malul Dunării. Asta și în contextul în care, în această vară, localitatea a fost declarată stațiune de interes local, alături de alte două comune din Caraș-Severin, Berzasca și Mehadia.

Pe lângă proiectul aflat deja în derulare cu fonduri europene, cel de reabilitare și punere în valoare a Cetății Ladislau, Ilie Boboescu își dorește să facă o faleză pe malul Dunării. Tot cu fonduri europene și tot pe Programul Operațional Regional Vest.

„Suntem în căutarea unei surse de finanțare pentru amenajarea unei faleze, dintr-un capăt în celălalt al localității. Am avut deja discuții pe această temă cu domnul Maxim (Sorin Maxim – directorul ADR Vest –n.r.), care m-a sfătuit să mă așez la masa discuțiilor cu primarii din Moldova Nouă și Berzasca, și să facem un proiect comun, și, implicit, o faleză care să cuprindă toate cele trei unități administrativ-teritoriale. Ideea domnului Maxim nu este rea, șansele fiind mai mari dacă depunem un proiect comun, însă este nevoie ca și colegii mei să-și dorească acest lucru. Voi discuta, voi veni cu un proiect concret și vom vedea. Pentru noi acesta este următorul pas, dezvoltarea turistică a comunei, pentru că infrastructura este pusă la punct.”, ne-a declarat primarul Ilie Boboescu.