Primarul Detei, validat în funcție de Tribunalul Timiș

Instanța de judecată a respins apelul făcut împotriva validării în funcție a lui Petru Roman, primarul Detei. Sentința este definitivă, astfel că Roman urmează să fie învestit în funcție. 

În 27 septembrie, Petru Roman a obținut încă un mandat în fruntea Primăriei Deta, obținând peste 50% din voturile alegătorilor. Mandatul său a fost validat, iar ulterior contestat de contracandidatul său de la PSD.

„Este al patrulea proces pe care îl câștig, în urma plângerilor făcute atât înainte, cât și după alegeri. Reclamațiile au venit din partea PSD și a fostului meu contracandidat Lucian Ioțcov. Mă bucur că justiția mi-a făcut dreptate și a validat opțiunea exprimată în mod democratic la urne. Le-am spus de mai multe ori contracandidaților mei că adevărata luptă electorală se dă la urne, dar iată că ei nu au știut să piardă și a fost nevoie de patru procese care le-au arătat că nu pot câștiga pe căi nedemocratice”, e mesajul transmis de Petru Roman.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI:  Cum explică șeful PNL Timiș prezența unui ales local cu probleme de integritate pe lista de parlamentare?

Roman s-a aflat și pe lista PNL pentru Camera Deputaților, însă candidatura sa nu a fost acceptată de conducerea centrală a liberalilor, din cauza problemelor de integritate.