„Primarul de weekend”, acuzat că a lăsat mii de oameni fără apă la Gărâna Jazz Festival!

Liniştea din localităţile cărăşene unde foştii uselişti şi-au împărţit funcţiile în 2012 nu e întâlnită şi în zona Semenicului. Preşedintele PMP Brebu Nou îl arată cu degetul pe primarul comunei, care s-ar face vinovat de faptul că miile de participanţi la Gărâna Jazz Festival nu ar fi avut cu ce să se spele. În replică, edilul-şef vorbeşte despre furtul startului campaniei electorale pentru localele din 2016!

„Cu uimire asistăm la nepăsarea aleşilor din comuna Brebu Nou care demonstrează că locul lor este altundeva, nicidecum la primărie! După ce a fost ales de flotanţii timişoreni, nu de localnicii comunei, aşa cum ar fi trebuit, primarul de weekend în persoana domnului Bordea Iosif Gabriel, politic fost conservator actualmente trădător cooptat de PSD, demonstrează că Primăria Brebu Nou este doar un moft pentru domnia sa. Odată cu binecunoscutul Festival de Jazz de la Gărâna unde au participat câteva mii de iubitori ai genului, de altfel foarte mulţi străini, administraţia locală prin buna organizare de care a dat dovadă a avut grijă ca toţi aceştia să rămână fără apă curentă, creându-se astfel un disconfort general! După aceeaşi experienţă pe care au avut-o şi în anii precedenţi, mai marii comunei nu şi-au învăţat lecţia. Atunci situaţia dezastruoasă putea fi remediată de un investitor local, care a pus la dispoziţie o cisternă cu 15.000 litri de apă, aceasta fiind refuzată de întâiul om al comunei din motive numai de el ştiute. Chiar trebuie să ne facem de râs? Trebuie să ne batem joc de acest proiect care odată pe an scoate judeţul nostru din anonimat?”, atrage atenţia Răzvan Ungar.

Bate câmpii!

Primarul Bordea nu s-a arătat deloc surprins de acuzaţiile lansate de liderul PMP din comuna pe care o conduce. „Este în necunoştinţă de cauză. A început campania electorală pentru 2016. Asta nu o face de acum, de vreun an se pregăteşte de campanie. Probabil nu este la curent cu faptul că bazinele noastre sunt din anii ’70. Acum avem o investiţie pe care cu greu am reuşit să o ducem la bun sfârşit, în sensul că am finalizat proiectarea, am făcut rost de nişte bani, s-au făcut şi licitaţiile, avem şi constructor şi începem lucrările. Probabil într-o lună, poate chiar şi mai puţin. E o problemă care trenează de vreo zece ani, poate şi mai bine. Zona s-a tot dezvoltat, pensiunile s-au înmulţit, nu mai vorbim de perioada festivalului, când e apogeul în consumul de apă. Noul proiect va duce în spate şi jazzul şi încă 30 la sută din ce ar mai putea creşte de acum încolo. În 2016 va fi finalizată această investiţie”, a replicat edilul, explicând totodată că satul are foarte puţini locuitori şi din acest motiv nu se încadrează pentru obţinerea de fonduri europene.

Vine doar să vândă terenurile comunei!

Ungar merge însă mai departe şi îl atacă şi mai dur pe primarul din Brebu Nou, care ar fi mai interesat de şmenuri imobiliare decât de interesele locuitorilor de aici şi ale turiştilor care vizitează zona. „Se pare că domnul primar este obişnuit cu năzbâtiile, susţine Răzvan Ungar, mai nu demult a vândut peste 100 ha de teren din patrimoniul primăriei pe care o păstoreşte. Oare s-au îndeplinit procedurile legale? Din câte ştim noi, nu…  De ce „primarul de weekend”? Pentru că este prezent la serviciu doar în weekend, de obicei sâmbăta, atunci când se ţin vânzările de teren, dar și şedinţele de Consiliu Local. Rușine, domnule primar! Ne întrebăm dacă la Festivalul de Folk care se ţine în perioada 8-10 august se va repeta aceeaşi situaţie.”

La folk, apă din belşug!

Păstrându-şi calmul, primarul Iosif Bordea a încercat să-l liniştească pe contestatarul său, înţelegând că nu urmăreşte altceva decât să-i ia locul. „La festivalul de folk sunt mult mai puţini oameni şi s-ar putea să nu rămânem fără apă. Domnul Ungar probabil că nu ştie că dintr-un birou de primar nu poţi face mare lucru dacă nu mergi să baţi pe la uşi, pe la proiectanţi, pe la firme de specialitate care se ocupă cu curentul, cu studii hidro, topo sau cadastrale, intabulări, pentru că am găsit primăria fără acte, vorbesc aici de drumuri şi păşuni neintabulate, reţelele edilitare şi altele. Sunt convins că habar nu are câţi kilometri are reţeaua de apă. La noi a început deja campania electorală!”, a răspuns edilul.

Comments

 1. eu says:

  pacat ca nu aveti pistoale

 2. Miha says:

  Primare , lasa vrajeala !
  Ungar are dreptate , nu face campanie .
  Ai taiat apa la locatia unde se tine jazz-ul si folk-ul sub pretextul ca nu ajunge pentru localnici . Ce ai rezolvat , smenarule ?

 3. Cetățeanul says:

  Domnului”Primar”probabil că face confuzie intre firma Agil a tatălui său și Primărie..

 4. Catalin says:

  Un nenorocit de primar pesederbedeu. Razvan, nu te lasa, trage-le-o! Te sustin!